OBS: Denne artikel er over ét år gammel, og derfor er indholdet måske ikke længere korrekt. Har du spørgsmål til indholdet, eller mener du, at vi med fordel kan skrive om emnet i en ny historie, så kontakt os på webmaster@jaegerne.dk.
Offentliggjort den: 06. november 2020

OK at gå på jagt trods fugleinfluenza

Vær påpasselig med hygiejnen når du har været på jagt - men du må gerne. Dagens fjerkræ-restriktioner rammer ikke jægerne.

Tekst: Jacob Munkholm Jensen

Danmarks Jægerforbund modtager i øjeblikket en del forespørgsler om, hvorvidt det er tilladt at gå på fuglejagt efter at Fødevarestyrelsens i dag har forbudt arrangementer med fjerkræ og fugle.

Fødevarestyrelsen besluttede i går at hæve trusselsniveauet for fugleinfluenza fra meget lav til høj, som er højeste niveau. I dag blev der så fundet en vandrefalk på Lolland, som er død af fugleinfluenzaen. Derfor skal alle ejere af fjerkræbesætninger nu sikre deres dyr mod kontakt til vilde fugle med bl.a. overdækning eller indhegning. Samtidig er der indført forbud mod arrangementer med fjerkræ og fugle.

Men der er intet i Fødevarestyrelsens udmelding, der taler imod jagt. Dog understreges det, at jægere bør være opmærksomme på hygiejnen efter jagt, så de ikke slæber smitte med hjem i hønsegården, bl.a. ved at vaske støvler og holde vildt adskilt fra fjerkræ. Man bør også helt afholde sig fra at fragte nedlagte fugle over større afstande, for på den måde at undgå potentiel spredning af smitte.