OBS: Denne artikel er over ét år gammel, og derfor er indholdet måske ikke længere korrekt. Har du spørgsmål til indholdet, eller mener du, at vi med fordel kan skrive om emnet i en ny historie, så kontakt os på webmaster@jaegerne.dk.
Offentliggjort den: 07. oktober 2020

Nye ulvesikrede hegn på vej

Husdyrholdere har fremover mulighed for at søge tilskud til yderligere to hegnstyper, der skal holde ulve ude. Det sker efter dialog mellem Miljøstyrelsen og fåreavlere.

Tekst: Jacob Munkholm Jensen

Miljøstyrelsen har siden 2017 givet tilskud til ulvesikrede hegn i de områder af Danmark, hvor risikoen for ulveangreb på husdyr er størst. Der er i dag etableret ca. 50 km. ulvesikrede hegn i Vest- og Midtjylland, og erfaringerne med hegnene som afværgeforanstaltning mod ulveangreb er gode, eftersom der endnu ikke er dokumenteret ulveangreb bag fungerende ulvesikrede hegn.

Det skriver Miljøstyrelsen i en nyhed på sin hjemmeside.

Styrelsen har løbende været i dialog med danske fåreavlere, som har gjort erfaringer med de ulvesikrede hegn. Derfor udvider styrelsen nu ordningen med to nye hegnstyper, som er lettere at anvende og opsætte. Dermed er der nu reelt mulighed for at vælge imellem tre forskellige tilskudssikrede hegnstyper:

  • Model 1 er et hegn bestående af eltråde eller eltråde i kombination med et ikke elektrisk hegn.
  • Model 2 er et hegn bestående af to nethegn i kombination med to eltråde.
  • Model 3 er et hegn bestående af eltråde. Nederste eltråd placeres ca. 20 cm over jorden og er på intet sted mere end 30 cm over jorden.

Tilskudsordningen dækker merudgiften til ”ulvesikringen” af eksisterende hegn eller differencen mellem et nyt ”alm. fårehegn” og et nyt ulvesikkert fårehegn.

Læs mere om de tre hegnstyper, samt om mulighederne for at søge tilskud på Miljøstyrelsens hjemmeside.