OBS: Denne artikel er over ét år gammel, og derfor er indholdet måske ikke længere korrekt. Har du spørgsmål til indholdet, eller mener du, at vi med fordel kan skrive om emnet i en ny historie, så kontakt os på webmaster@jaegerne.dk.
Offentliggjort den: 22. oktober 2020

Jæger reddet op af havet

Styr på sikkerheden og en effektiv redningsindsats betød, at en østjysk strand- og havjæger slap med skrækken, da hans pram pludselig begyndte at synke 600 meter fra land.

Tekst: Jacob Munkholm Jensen

Når du skal på strand- og havjagt er sikkerhed og sikkerhedsudstyr en vigtig del af udstyret - uanset om det er første gang, du skal på vandet, eller du er en garvet jæger.

Det måtte en 38-årig mand sande, da han i går, onsdag, kl. 13.36 ringede 112, da hans jagtpram begyndte at synke i vandet ud for Begtrupvig Strandvej ved Knebel. Da manden ringede, var hans båd omkring 600 meter fra land, og han klamrede sig til stævnen af prammen for at holde sig oppe.

Både politi og redningsmandskab rykkede hurtigt ud, og cirka 20 minutter efter blev den 38-årige jæger reddet op af en helikopter fra Forsvarets Joint Rescue Coordination Centre (JRCC). Han havde det efter omstændighederne godt og blev kørt hjem, da han ikke umiddelbart krævede nogen form for behandling. Det skriver Østjyllands politi i dag i sin døgnrapport.

Redningsbåden Nordfalcken med frivilligt søberedskab fik trukket båden ind til land, hvorefter Brand og Redning overtog den. På Nordfalckens facebookside fremgår det, at jægeren selv havde kunnet foretage alarmopkaldet, fordi han havde pakket sin telefon vandtæt. Da redningsbåden nåede frem, var jægeren ved at blive hejset om bord på redningshelikopteren.

- Vi kunne lige ane spidsen af jagtprammen og var heldige at få en line fastgjort i den (..). En god afslutning på en tur, som let kunne have fået en træls udgang, som som - pga god koordination fra JRCC, hurtig respons fra Brand og Redning, AMK og andre myndigheder gjorde, at jægeren ikke har skudt sin sidste andefugl, skriver besætningen på Nordfalcken i sin debriefing på facebook-siden.