OBS: Denne artikel er over ét år gammel, og derfor er indholdet måske ikke længere korrekt. Har du spørgsmål til indholdet, eller mener du, at vi med fordel kan skrive om emnet i en ny historie, så kontakt os på webmaster@jaegerne.dk.
Offentliggjort den: 13. marts 2020

Buejagtprøver aflyses

Miljøstyrelsen melder i dag ud, at man aflyser alle buejagtprøver i marts måned. Det sker pga. coronavirus.

Tekst: Jacob Munkholm Jensen

Som følge af den alvorlige situation omkring corona-smitten i Danmark, og den risiko for smittespredning som møder og prøver i lukkede rum indebærer, aflyses alle planlagte buejagtprøver, foreløbig frem til den 1. april 2020. Det skriver Miljøstyrelsen på sin hjemmeside.

Miljøstyrelsen vil i samarbejde med Naturstyrelsen undersøge mulighederne for at afholde de aflyste prøver på et senere tidspunkt, men dette afhænger selvsagt af hvordan situationen udvikler sig i den kommende tid.

Skulle situationen betyde, at buejægere pga. prøveaflysninger ikke kan aflægge generhvervelsesprøve i foråret, kan der undtagelsesvist søges om dispensation til at udskyde prøven til 2. halvår 2020.

Skriftlig og teoretisk prøve

Det kræver ikke nogen tilladelse at købe en bue, og der er ingen krav til opbevaring af den. Men før man må anvende en bue til jagt, skal man bestå en buejagtprøve. Forud for denne prøve skal man have bestået den almindelige jagtprøve, have gennemført et obligatorisk kursus i buejagt (afholdes af Foreningen af Danske Buejægere) og have betalt sit jagttegn for det pågældende år.

Den teoretiske del af buejagtprøven består af 20 skriftlige spørgsmål. For at bestå må man maksimalt have to fejl. Efter bestået teoriprøve kan man gå op til den praktiske del af prøven.

Den praktiske del af prøven er en skydeprøve, hvor kandidaten skal ramme fem ud af seks vildtfigurer i lunge/hjerteregionen. Det skal ske under sikkerhedsmæssigt forsvarlig håndtering af buen.