OBS: Denne artikel er over ét år gammel, og derfor er indholdet måske ikke længere korrekt. Har du spørgsmål til indholdet, eller mener du, at vi med fordel kan skrive om emnet i en ny historie, så kontakt os på webmaster@jaegerne.dk.
Offentliggjort den: 12. juni 2020

Ask & Liv skal få de
yngste ud i naturen

Projekt Bliv NaturligVis har udviklet et nyt, spændende og lærerigt materiale målrettet børnehaver. Det skal inspirere og bruges som pædagogisk redskab til at opleve naturen sammen med børnehavebørn.

Tekst: Karen Brix Torø

Materialet hedder ’Ask & Liv - flytter ud i naturen’. Det er nyt for Bliv NaturligVis at beskæftige sig med denne aldersgruppe og selve materialet er også nytænkende i sin form. Det er nemlig baseret på en web app, som kombinerer en levende historiefortælling om jægerstenalderbørnene Ask og Liv med tilhørende lærerige og engagerende aktiviteter i naturen.

Med afsæt i lydbogen om Ask og Liv, der flytter ud i naturen for at lære at klare sig selv, og 25 tilhørende aktiviteter kan pædagoger selv sammensætte deres eget unikke forløb. Der er aktiviteter til både hjemme i børnehaven og ude i naturen, og det er op til den enkelte børnehave, hvor længe de ønsker at arbejde med og fordybe sig i Ask & Liv-forløbet. Børnene kan lære hvordan de bygger en hule, de kan smage på naturens spisekammer, finde dyrespor eller lave sit eget jagtredskab og meget mere, når de går på opdagelse i jægerstenalder-universet.

Ask & Liv er gratis at benytte og kan findes på Bliv Naturligvis’ hjemmeside.

Om Bliv NaturligVis

Bliv NaturligVis er et formidlingsprojekt skabt i et samarbejde mellem Danmarks Jægerforbund og Danmarks Sportsfiskerforbund og støttet af Nordea-fonden. Projektet ønsker at bringe jægernes og lystfiskernes engagement og viden om naturen ud i skoleklasserne, daginstitutionerne og fritidsorganisationer.

Bliv NaturligVis bygger på et landsdækkende netværk af frivillige formidlere og en samling af undervisningsmaterialer til forskellige klassetrin og aldre, og ’Ask & Liv – flytter ud i naturen’ er altså nyeste udgivelse fra projektet.