OBS: Denne artikel er over ét år gammel, og derfor er indholdet måske ikke længere korrekt. Har du spørgsmål til indholdet, eller mener du, at vi med fordel kan skrive om emnet i en ny historie, så kontakt os på webmaster@jaegerne.dk.
Offentliggjort den: 02. april 2019

Ulvefælder skal sikre GPS-mærkninger

Forskere fra Aarhus Universitet har opsat tre ulvefælder i Vestjylland. Målet er at indfange ulve og GPS-mærke dem.

Tekst: Jacob Munkholm Jensen. Foto: Morten Stricker, Dagbladet Holstebro-Struer

Indtil videre er det ikke lykkedes at fange en ulv i fangstfolden i Stråsø plantage i Vestjylland. Til gengæld er et par ræve gået derind, lokket af den udlagte svineskank. Rævene er dog for små til at udløse snubletråden, der får en strømførende metalgitterlåge til at smække, og som straks sender en SMS-alarm og billeder via MMS-kamera.

Men det har været tæt på, fortæller Lars Haugaard, skov- og landskabsingeniør fra Aarhus Universitet til Dagbladet Struer. For vildtkameraet har allerede indfanget billeder af ulven, der lusker omkring i nærheden af indhegningen.

- Det vil lykkes. På sigt. De voksne og erfarne ulve går nok ikke derind, men hvalpene er nysgerrige og uforsigtige, forudser Lars Haugaard i avisen.

På billedet herover ses demonstrerer Lars Haugaard træfælden, der har gennemgang og er udformet i helt glat træ, så ulven ikke kan gøre skade på sig selv. Når ulven går ind, smækker en låge i hver ende. Offentligheden henstilles i øvrigt til ikke at opsøge fangstanlæggene, da menneskefært vil forringe muligheden for projektet.

Læs hele reportagen på Dagbladet Struers hjemmeside og se de flotte billeder fra Stråsø plantage - klik her!


Læs i øvrigt: Nyt ulvepar konstateret i Vestjylland