OBS: Denne artikel er over ét år gammel, og derfor er indholdet måske ikke længere korrekt. Har du spørgsmål til indholdet, eller mener du, at vi med fordel kan skrive om emnet i en ny historie, så kontakt os på webmaster@jaegerne.dk.

Se datoerne for trofæopmåling

I foråret 2019 tager trofæopmålingen - traditionen tro - på turné. Du kan også indsende dit trofæ til opmåling. Læs mere her.

Tekst: Kenneth Sletten Christensen, Danmarks Jægerforbund

Skal du have opmålt sidste sæsons drømmetrofæ, så er det nu, du skal have det tilmeldt. trofæopmålerne tager nemlig på deres traditionelle forårsturné i slutningen af februar og starten af marts.

  • Torsdag den 28. februar kl. 15,00 – 20,00 - NFU Hallen Klaus Berntsensvej 19, Særslev, 5471 Søndersø
  • Fredag den 1. marts kl. 13.00-18.00 - MB Jagt, Erhvervsparken 11, 9500 Hobro
  • Søndag den 3. marts kl. 10,00 – 15,00 Skovbo Jagtforening, Regnemarkværket 2, 4632 Bjæverskov, Flugtskydebanen, samt den nye indendørs riffelbane er åbne på dagen.
  • Uge 8 - Danmarks Jægerforbund, Molsvej 34,  8410 Rønde, Kun indsendte trofæer, personligt fremmøde kan kun ske efter aftale med Fritz Heje Hansen på telefon 40 56 42 00, da datoen ikke er fastlagt.

Du skal tilmelde dit trofæ til det arrangement, hvor du ønsker det opmålt. Det gør du ved at følge linket til det enkelte arrangement i kalenderen herunder, eller anvisningerne for at sende det ind.

Opmålingsgebyret er kr. 100 for medlemmer og kr. 200 for ikke-medlemmer.

Vær opmærksom på...

Til Jægerforbundets trofæopmåling modtages kun trofæer af hjortearterne kron-, då-, sika- og råvildt samt vildsvin, muflon og ræv, der er nedlagt i Europa.

Har du et trofæ fra en dansk råbuk, der er nedlagt i 2018, er de ovenstående fire muligheder sidste chance for, at trofæet eventuelt kan komme med på top 10 for 2018.

Alle trofæer skal være nedlagt mindst én måned før opmålingstidspunktet. Det skal endvidere bemærkes, at trofæer af de arter, hvor vægten indgår i opmålingen, ikke må være hovedmonteret, pålimet pladen, eller med pålimede fremmedlegemer i kraniet.

Indsend dit trofæ

Har du ikke mulighed for at dukke op til en af de annoncerede trofæopmålingsarrangementer, har du mulighed for at sende dem ind til Danmarks Jægerforbund.

Forsendelsen sker på eget ansvar. Pak derfor trofæet forsvarligt ind, fx i postvæsenets egne solide papkasser foret med "skumchips", og afsend det som værdi- eller forsigtigpakke til:

Danmarks Jægerforbund
Trofæopmåling
Molsvej 34
8410 Rønde

Trofæet skal være fremme på ovennævnte adresse senest mandag den 18. februar.

Dit trofæ er forsikret af Danmarks Jægerforbunds forsikring, så længe det er i vores varetægt, og indtil vi afleverer det til postvæsenet igen.

Efter endt opmåling sørger Danmarks Jægerforbund for at returnere dit trofæ. Vi returnerer trofæet inden for tre uger i den emballage, du fremsendte trofæet i.

Vi sender trofæet retur som værdipakke til en værdi af kr. 3.000,-.

 Find arrangementet i kalenderen