OBS: Denne artikel er over ét år gammel, og derfor er indholdet måske ikke længere korrekt. Har du spørgsmål til indholdet, eller mener du, at vi med fordel kan skrive om emnet i en ny historie, så kontakt os på webmaster@jaegerne.dk.
Offentliggjort den: 17. september 2019

Reguleringsjæger meldt
til politiet

Reguleringsjægerne gør et vigtigt stykke arbejde, men våben i bybilledet skræmmer. Selvom Martin har tilladelser og aftaler med både kommune og politi på plads, oplever han alligevel op til fire gange ugentligt, at borgerne anmelder ham.

Tekst og Foto: Anders Larsen

Flere gange om ugen bliver Martin Poulsen meldt til politiet selv om han har taget alle sine forholdsregler: Orange vest med tydelig skrift samt opkald til politiet inden reguleringen.

Alligevel må Martin erkende at det ikke er nok. Borgere i Thisted kontakter gang på gang politiet når de ser Martin bevæge sig rundt i bybilledet langs Thisted hospital. Her er hans opgave at få bugt med forvildede tamduer eller byduer, og det en vigtig opgave, da der er over 1000 af dem i området.

Potentiel smitterisiko ved hospital

- Duerne finder adgang til lofter i området eller bygger reder under tage osv. og det er noget af et oprydningsarbejde de efterlader sig, samt en potentiel smitterisiko, fortæller Martin Poulsen.

Han fortsætter:

- Jeg vil rigtig gerne hjælpe, men det er lidt ressourcekrævende, både for politiet og for mig selv, at vi hele tiden skal i dialog, fordi nogle ikke kan se at jeg er reguleringsjæger og derfor melder mig til politiet.

De fleste mennesker, Martin ellers støder på i løbet af den lille time hver morgen, hvor han går sin runde, er ellers ganske flinke. Flere er også begyndt af kende ham, da Martin altid har tid til at hilse på og sige pænt godmorgen til dem, han møder. Hans tur slutter ved 07.30-tiden, og så skydes der ikke mere resten af dagen.

Søger dialog med borgerne

Martin ved ikke helt hvordan han skal løse udfordringen med at blive meldt til politiet, men hans sidste tiltag har været at skrive i en facebookgruppe for Thisted kommunes borgere, hvor han har beskrevet sit arbejde og udfordringen ved dette, samt opfordret borgerne til at kontakte ham.

I opslaget har han vedhæftet både billeder af duernes efterladenskaber samt kontaktoplysninger. Opslaget har fået positive tilbagemeldinger fra borgere, men om det vil hjælpe på antallet af anmeldelser, må tiden vise.