OBS: Denne artikel er over ét år gammel, og derfor er indholdet måske ikke længere korrekt. Har du spørgsmål til indholdet, eller mener du, at vi med fordel kan skrive om emnet i en ny historie, så kontakt os på webmaster@jaegerne.dk.
Offentliggjort den: 19. december 2019

Skal du nomineres til The Hunting Video Awards 2020?

Er du jagtens Tarantino, eller har du bare skudt et fedt jagtklip på din mobil? Så har du nu chancen for at vinde priser og flotte præmier når The Hunting Video Awards 2020 løber af stablen til foråret i København.

Det er tredje år i træk at Monocular Agency afholder den internationale jagtvideo konkurrence og alle jægere inviteres til at indsende deres jagtvideoer til en af de tre kategorier, som du kan læse mere om herunder. Alle kan deltage, uanset om man kun har sin mobil at filme med, eller om man er professionel kameramand - der er en kategori for alle niveauer.

Sidste chance for at deltage er tirsdag d. 31 december 2019, og du kan uploade lige så mange videoer som du har lyst til. Det gør du på award.themonocular.com.

Kategorierne

Hunting Clip er en kategori for det korte, rå og uredigerede klip hvor der sker noget ekstraordinært eller uventet. Vinderen i 2017 var en dansk jæger ved navn Ulrik Ørskov der indsendte et hæsblæsende klip, hvor han blev angrebet af et vildsvin, hvorimod sidste års klip var en naturskøn oplevelse, filmet på en mobil.

Hunting Video er en kategori, hvor man har større mulighed for at vise sin passion for jagt i en længere og redigeret video. Kategorien er for både amatører og mere øvede filmskabere, der ønsker at prøver kræfter med at fortælle historier.

Professionel Hunting Video er kategorien for den professionelle filmskaber, som enten alene, eller i samarbejde med brands, skaber en storslået jagtfortælling med alle filmkunstens virkemidler. Her ser man ofte slowmotion og flotte droneskud, der får enhver jæger til at leve sig helt ind i filmen.

The Community Honour Award er en ærespris, der anerkender og hylder en jæger, som har udmærket sig ved at bidrage med noget positivt og ekstraordinært til jagtfællesskabet. Her indsendes der ikke videoer. Derimod nominerer man den jæger, man synes skal vinde prisen og giver sin begrundelse for hvorfor lige denne jæger skal vinde.

En jury bestående af dygtige jægere og erfarne folk fra filmbranchen bedømmer kategorien Professionel Hunting Video og kårer vinderen. I kategorierne Hunting Clip og Hunting Video bliver der shortlistet 5 videoer i hver kategori, som alle kan gå ind og stemme på på hjemmesiden. 

Et globalt fællesskab

Grundlæggeren af Monocular Agency, Jacob Boll, startede i sin tid The Hunting Video Awards, fordi han ønskede at skabe et globalt samlingspunkt og fællesskab for jægere.

- Det er meget vigtigt at vi husker at hylde det “community” der er omkring jagten imens vi fortæller de gode historier, siger Jacob Boll.

Derfor var det også vigtigt for Jacob at have en kategori, der hylder en af de jægere, der viser vejen frem og inspirerer os andre til at blive bedre og dygtigere jægere. Første år vandt en dansk jagtfotograf prisen, fordi han havde præget jagtfotografiet på tværs af landegrænser i en mere fortællende og kunstnerisk retning. Sidste år gik æresprisen til en svensk jæger, der havde formået at inspirere jægere til at begynde og fortælle om jagten fra deres eget perspektiv.

The Hunting Video Awards afholdes i samarbejde med en række partnere: Sako, Aimpoint, MyOutdoorTV og Subaru. I år kan man blandt andet vinde en Sako 85 Cabonlight til værdi af 28.599 kr. og en Aimpoint Micro H-2 til en værdi af 5.099 kr. og en pengepræmie på 2500 euro.

Så hvad venter du på? Der har de forrige år været en dansk jæger blandt vinderne, så skynd dig ind på award.themonocular.com og indsend din jagtvideo.