OBS: Denne artikel er over ét år gammel, og derfor er indholdet måske ikke længere korrekt. Har du spørgsmål til indholdet, eller mener du, at vi med fordel kan skrive om emnet i en ny historie, så kontakt os på webmaster@jaegerne.dk.
Offentliggjort den: 11. april 2019

Krigsskibskorrespondent og jæger

Han er landskendt studievært på DR’s Aftenshowet, han er familiefar, han er jæger, og han lægger ikke skjul på, at han slår dyr ihjel. Jægers udsendte har været med Mark Stokholm på jagt.

Foto: Thomas Lindy Nissen

Efter blot 50 meters pyrsch ned ad skovsporet, stivner Mark Stokholm – han har fornemmet en bevægelse under de gamle graner et par hundrede meter til venstre. Et rustent host afslører, at dåvildtet også har fornemmet ham, og dyrene trækker hastigt væk. Kort efter klatrer jægeren op i skydestigen, hvor han lader sin Sako 75 Hunter i kaliber .308 W. op og afsøger omgivelserne i sin kikkert – måske bliver det i dag, drømmen om at nedlægge en fuldskuffel bliver indfriet.

Der er ikke megen vind denne kolde morgen, skoven er lydt, og vi vil let kunne høre, hvis en rudel dåvildt skulle nærme sig gennem underskovens tørre blade. Jeg benytter derfor tiden til at lære Mark lidt bedre at kende.

- Interessen for naturen har jeg altid haft, men interessen for jagt er kommet fra min morfar, der var jæger og havde en gård ved Brande. Jeg nåede aldrig at komme med ham på jagt, men jeg har stået mange gange som dreng og stirret med ærefrygt på alle jagtgeværerne, der hang på væggen. Fascinationen af naturen var bestemt medvirkende til, at jeg som 16-årig tog jagttegn på ungdomsskolen, men det var også – hvis jeg skal være helt ærlig – til dels pga. våbenfascination, fortæller han i et lavt toneleje, mens øjnene konstant fejer hen over skovbunden.

Studievært Mark Stokholm lægger aldrig skjul på, at han er jæger, heller ikke når han er på arbejde i Aftenshowets studie på Rådhuspladsen i København.

 

Læs hele Thomas Lindy Nissens spændende artikel om jægeren og studieværten Mark Stokholm i martsnummeret af magasinet Jæger.

Artiklen er p.t. tilgængelig i vores forkortede gratisudgave af bladet - klik her!

Som medlem af Danmarks Jægerforbund modtager du hver måned Jæger, direkte i din postkasse, samt har mulighed for at læse magasinet online. Bliv medlem - klik her!