OBS: Denne artikel er over ét år gammel, og derfor er indholdet måske ikke længere korrekt. Har du spørgsmål til indholdet, eller mener du, at vi med fordel kan skrive om emnet i en ny historie, så kontakt os på webmaster@jaegerne.dk.

Bliv jæger, 1. afsnit:

”Jeg bliver klogere
på naturen”

28-årige Martin Lang Jensen er jagttegnsaspirant, og i dette første afsnit, som er en del af en større føljeton, kan du følge hans vej mod den første jagt.

Tekst: Christian Lang Jensen. Video: Christian Lang Jensen

Den gennemsnitlige alder for jagttegnsaspiranter er stigende, og en del kommende jægere motiveres af roen i naturen, oplevelserne og ikke mindst det kendskab til naturen, man opnår ved at tage jagttegn.

En interesse for fiskeri, undervandsjagt eller sankning kan for mange være et springbræt til at tage jagttegn. Netop tanken om at kunne hjemtage de bedst tænkelige råvarer fra naturens spisekammer tiltaler et stigende antal danskere, og det har blandt andet medvirket til, at flere og flere nyjægere kommer fra byerne.

Martin Lang Jensen er bosat i hjertet af Fredericia, men han bruger et stigende antal timer i den omkringliggende natur, hvor han med fiskestangen eller harpunen i hånden tager ud for at få gode oplevelser med hjem i den mentale rygsæk, og for at sikre gode råvarer til madlavningen.

Denne stigende interesse for naturen har nu givet ham mod på at tage jagttegn, og i videoen herover kan du følge hans første skridt på vejen mod at blive jæger.