OBS: Denne artikel er over ét år gammel, og derfor er indholdet måske ikke længere korrekt. Har du spørgsmål til indholdet, eller mener du, at vi med fordel kan skrive om emnet i en ny historie, så kontakt os på webmaster@jaegerne.dk.

Statsadvokaten anker ulvedrab

Statsadvokaten i Viborg mener, at en 66-årig mand skal idømmes en højere straf for at have skudt en ulv.

Tekst: PRESSEMEDDELELSE, Statsadvokaturen i Viborg

Opdateret kl 14:19 den 9. oktober 2018

Retten i Herning idømte forrige uge en 66-årig mand 40 dages betinget fængsel for at have skudt en ulv med sin riffel. Dommen bliver nu anket af Statsadvokaten i Viborg, der vil have landsretten til at tage stilling til, om straffen skal skærpes. Det oplyser senioranklager Mette Bøgelund Hansen fra Statsadvokaten i Viborg.

- Vi ønsker både, at landsretten tager stilling til, om fængselsstraffen skal være højere, men også om den tiltalte skal have frakendt sit jagttegn, siger senioranklager Mette Bøgelund Hansen.

Den 66-årige har jagttegn, men Retten i Herning valgte ikke at frakende ham retten til at gå på jagt.

- Det er en meget speciel straffesag, fordi domstolene aldrig tidligere har taget stilling til, hvad straffen skal være for at skyde en ulv. Derfor er det vigtigt, at vi også får landsrettens vurdering, siger Mette Bøgelund Hansen.

Ulven blev skudt med en riffel den 16. april 2018 på en mark i Vestjylland. Riflen blev affyret fra en bil. Udover 40 dages betinget fængsel fik den 66-årige konfiskeret den dræbte ulv og sin riffel, ligesom han blev dømt til at betale sagens omkostninger. Ankesagen er endnu ikke blevet berammet ved Vestre Landsret.

Tilføjelse fra redaktionen: Forsvaren har ligeledes valgt at anke dommen, som det fx fremgår af denne artikel i Jyllands-Posten.