OBS: Denne artikel er over ét år gammel, og derfor er indholdet måske ikke længere korrekt. Har du spørgsmål til indholdet, eller mener du, at vi med fordel kan skrive om emnet i en ny historie, så kontakt os på webmaster@jaegerne.dk.
Offentliggjort den: 24. januar 2018

Ingen forklaring på manglende ulve

I går udsendte DCE Aarhus universitet en rapport med titlen "Ulve i Danmark 2012-2017", der beskriver den udvikling, der har været for ulven. En rapport, som naturligvis tiltrækker sig opmærksomhed.

Tekst: Redaktionen
Foto: Max Steinar

Specielt et punkt har tiltrukket sig opmærksomhed i pressen, nemlig det, at rapporten konkluderer, at der "mangler" fire ulve ud af de otte ulve, der er registeret som værende kommet til Danmark.

Her konkluderer rapporten:

Det forhold, at ingen ulve er fundet i Tyskland efter først at være indvandret til Danmark, hvorimod fem af syv ulveindivider blev registreret i Schleswig- Holstein på deres vandring til Danmark (Tabel 3), taler imod at ulvene skulle være udvandret til Tyskland uden at blive registreret.

Den sidste mulighed, at GW473m, GW259, GW373m og det uidentificerede individ er døde uden at være blevet fundet, synes derfor at være mest sandsynligt.

Medierne har efterfølgende gisnet om ulovlig jagt ved at kigge på erfaringer fra udlandet.

Danmarks Jægerforbund finder, at rapporten er interessant. Den kaster lys over bestandsudviklingen, og bidrager med vigtigt viden på området. Rapporten rummer også en række formodninger. Blandt andet i relation til de fire manglende ulve.

DCE vurderer i rapporten, at de fire ulve forventelig er døde. Efterfølgende har DCE udtalt til medierne, at det ikke kan udelukkes, at ulvene er forsvundet på grund af ulovlig jagt.

I Danmarks Jægerforbund har vi ikke noget kendskab til, at der er nedlagt ulve ulovligt, og vi kan derfor ikke drage den konklusion på baggrund af rapporten.

Hvis nogle borgere har skudt fredede ulve, så er det en sag for politiet. Danmarks Jægerforbund tager naturligvis afstand fra enhver overtrædelse af jagtloven.

Fremadrettet vil der være behov for at følge bestanden, og vi vil derfor opfordre alle jægere til at indrapportere ulveobservationer til https://www.ulveatlas.dk/