OBS: Denne artikel er over ét år gammel, og derfor er indholdet måske ikke længere korrekt. Har du spørgsmål til indholdet, eller mener du, at vi med fordel kan skrive om emnet i en ny historie, så kontakt os på webmaster@jaegerne.dk.

FM i kombineret jægerskydning: Veteran slog dem alle

Den mest alsidige våbenføre jæger i Danmark er den pensionsmodne Aage Teglgaard. Det står klart efter at Danmarks Jægerforbund søndag den 3. juni afviklede sit forbundsmesterskab i kombineret jægerskydning eller nordisk kombi, som det tidligere blev kaldt.

Tekst: Max Steinar
Foto: Max Steinar

Den snart 68-årige veteran bankede rub og stub til mesterskabet, som blev afviklet på Herning Jagt Center i Ørre. Teglgaard har i en menneskealder ligget i top til skydestævner og har erobret så meget metal i forvejen, at der må være godt fyldt op i hjemmet, men det er første gang, at han sætter de normalt lidt bedre skytter i seniorklassen til vægs. Han vandt nemlig ikke kun sin egen klasse, veteranklassen, han vandt også på tværs af alle klasser, da han skød imponerede 361 point ud af 400 mulige, og dermed slog alle andre skytter. Nummer to og tre blev nummer et og to fra senior, Thomas Hansen og Flemming Lund, med henholdsvis 356 og 354 point.

Perfekte rammer

Ingen kunne klage over vejret, hverken til træningen lørdagen eller til den gældende skydning søndag. Det skulle da lige være at temperaturen nærmede sig de 30 grader i skyggen, inden stævnet var afviklet.

I hver af de fire discipliner er maksimum pointscore 100. Aage Teglgaard skød lidt under sin normale standard på elg med 70 point, men skød så 99 point på buk og 96 point i nordisk trap. Da han kom til sidste standplads – sporting – var han spændt som en bjørnefjeder. Jeg så ham pulverisere due efter due, og han havde kun én forbier inden den afsluttende duble. Her var det tydeligt, at han mobiliserede al sin fokus, og så snuppede han også lige de to duer.

Fra ung til gammel

Sidste års mester var den dengang eneste medvirkende junior, Anton Jonassen. Han havde ikke været til træningen lørdag, da han var til noget ”mere vigtigt”, nemlig en god vens polterabend. Den slags skal også passes, og man kan vel en del på rygmarven. I Antons tilfælde så meget, at han – trods lidt søvn og en smule dunkende hoved – formåede at erobre bronze i senior, som han nu er rykket op i.

At det var stævnets yngste, der vandt sidste år, og en af stævnets ældste, der vandt i år, viser med al tydelighed, at det gælder om lige at ramme dagen.

Det gjorde Marianne Rasmussen så sandelig også, da hun vandt dameklassen soleklart med imponerende flotte 321 point, hele 34 point foran Marianne Dam med 287 point, og med Lisbeth Teglgaard – Aages kone – med 275 point.

Juniorer var der i år ingen af. Sagt med andre ord – havde én junior mødt op, havde han eller hun med sikkerhed vundet guld.

Nordisk mesterskab i Danmark

Den første weekend i august er Danmarks Jægerforbund vært, når svenskere, nordmænd og finner kommer til netop Herning Jagt Center, for at de nordiske lande kan afgøre hvem der er de bedste allround skytter med haglgevær og jagtriffel.

mst@jaegerne.dk

Se vinderne