OBS: Denne artikel er over ét år gammel, og derfor er indholdet måske ikke længere korrekt. Har du spørgsmål til indholdet, eller mener du, at vi med fordel kan skrive om emnet i en ny historie, så kontakt os på webmaster@jaegerne.dk.

Årets vildtret 2018 blev kåret på Als

Otte af landets bedste kokke forvandlede forskelligt vildt til fantastiske retter. Den nystiftede forening, Vildt Gastronomi, stod bag hele arrangementet i Mommark Færgegård.

Tekst: Solveig Sannem, Vildt Gastronomi

I forrige weekend løb messen ”Vild med vildt” af stablen på Als og sluttede søndag med den nationale kokkekonkurrence ”Årets Vildtret 2018”, hvor otte af Danmarks topkokke konkurrerede om at lave den bedste vildtret. Lokale jægere og jagthornsblæsere havde sørget for masser af vildt og respektfulde toner til konkurrencen mellem de otte kokke.

Restaurant Musikkens Spisehus i Aalborg løb med trofæet efter en lang overvejelse blandt dommerne.

Konkurrencen foregår således, at der bliver trukket lod om, i hvilken rækkefølge kokkene kan vælge blandt det vildt, som er blevet skaffet til dagen. Retterne bliver præsenteret for et dommerpanel, som i år både bestod af danske madeksperter og også en tysk kok.

 

Vinderen af ”Årets Vildtret 2018” blev Musikkens Spisehus i Aalborg, som af krondyrkalv lavede filet, mørbrad, spareribs glaseret med Gråstenæble-juice og fladbrød med sort byg fra Skærtoft Mølle. Restauranterne Uformel, København og Brace, København vandt 2. og 3. pladsen.

Mens kokkene under dommernes og publikums skarpe øjne tilberedte retter i kokkekonkurrencen, fandt konkurrencen om Årets Produktpris sted. Mere end 50 produkter var sendt ind til konkurrencen og 15 finalisters produkter blev præsenteret for både dommerpanel og publikum. Der blev uddelt priser i to kategorier, hvor der i første kategori var en overordnet vinder og to underkategorier. Derudover en særpris for et produkt, som dommerne synes var lovende.

Første kategori: Charcuteri og Røgvarer

Røget og saltet gråandebryst vandt Restaurant Gonzalez Feilberg i Nakskov den overordnede pris. Et produkt, som dommerne vurderede som en meget klar vinder.

To underkategorier:

”Jægerens skræk” – Vildtgrillpølse med ramsløg, som dommerne valgte oprette en underkategori for, nemlig måltidspølse. Denne pris gik til Slagteren i Højslev.

Vildsvinesnack med hvidløg – som dommerne valgte at kalde en madpølse (tørret pølse) fra Slagter Jacob i Kalundborg udviklet og fremstillet af førstemanden Benjamin Gunthel Hansen.

Særprisen

Sidst, men ikke mindst, fik en vildtmedister dommerne til at lave en særpris. Det gik til Byens Køkken i Odense for at udnytte vildtets potentiale og bruge vildtets historie.

Både lørdag og søndag mens konkurrencerne var i gang, var der forskellige aktiviteter for hele familien, blandt andet flugt- og riffelskydning, bålmad, kørsel i firehjulstrækkere, foredrag og opvisning med falke. Alt sammen kun muligt, fordi mange frivillige var til stede både før under og efter eventen til at hjælpe til.