OBS: Denne artikel er over ét år gammel, og derfor er indholdet måske ikke længere korrekt. Har du spørgsmål til indholdet, eller mener du, at vi med fordel kan skrive om emnet i en ny historie, så kontakt os på webmaster@jaegerne.dk.
Offentliggjort den: 11. december 2017

Vindere i julekalenderens anden uge

Vores julejagtsti kører – ligesom december – på højtryk. Her kan du se spørgsmål, svar og vindere i julekalenderens anden uge.

Tekst: Kenneth Sletten Christensen, Danmarks Jægerforbund

vores facebookside kører vi igennem hele december en julejagtsti, hvor du hver dag kan vinde en godtepose fra vores webshop. Og – måske endnu vigtigere – få udfordret din jægerviden med supergode spørgsmål fra Verner Frandsen.

Verner Frandsen er forfatter til flere jagtbøger, og så er han underviseren på vores sporkursus, hvor du til foråret kan suge til dig af hans viden. Læs mere her.

Vinderne er tilfældigt udtrukket med værktøjet på socialpunch.dk. Tillykke til alle vinderne, som er blevet kontaktet via Facebook.

Den 10. december vandt...

Marie Hamming

 

Det korrekte svar: Det er alle krondyr. Fra venstre hjort, hind, smaldyr og kalv. Læg mærke til at tåpuden kun når en tredjedel frem under foden.

Den 9. December vandt...

Mikkel Techt

 

Det korrekte svar: Det er såmænd den nordiske brune bjørn, der har sovet vintersøvn her.

Den 8. December vandt...

Peter Andreasen

 

Det korrekte svar: Odderen har været på spil. De lyse er ældst.

Den 7. December vandt...

Lasse Olsen

 

Det korrekte svar: Det er en hare og en husmår. Måren typisk med alle 4 poteaftryk tæt samlet.

Den 6. december vandt...

Paul Shafir-Stralendorff

 

Det korrekte svar: Det er en husmår, der har syntes godt om lakridslugten og sat ”ejermærke” på den. Det er en almindelig adfærd hos rovdyr.

Den 5. december vandt...

Kirsten Wittrup Lund

 

Det korrekte svar: Dn lækat deponerede i alt en snes forskellige gnavere og mejser i Verner Frandsens mejsekasser. Her en musvit og en markmus. Det hele blev ædt efterhånden.

Den 4. december vandt...

Lone Wolf Kirkegaard

 

Det korrekte svar: Næh. Det er mest sandsynligt, at en mår har dræbt den og deponeret den i denne gamle ringduerede.