OBS: Denne artikel er over ét år gammel, og derfor er indholdet måske ikke længere korrekt. Har du spørgsmål til indholdet, eller mener du, at vi med fordel kan skrive om emnet i en ny historie, så kontakt os på webmaster@jaegerne.dk.
Offentliggjort den: 17. juli 2017

Jagttidernes historie: Har det puls, så skyd!

Den jagttidslovgivning, vi kender i dag, har en lang og farverig historie bag sig, med et meget mindre reguleret islæt. Danmarks Jægerforbund var på Naturmødet vært for et oplæg, der kaster lys over den danske jagthistorie gennem generationer. Du kan se hele oplægget her.

Tekst: redaktionen

For 100 år siden var det sådan, at hvis en vildtart ikke var specifikt omtalt som fredet i jagtloven, måtte den skydes. Og lad det bare være sagt med det samme – der var ikke nævnt ret mange arter. Oddere, ugler, sæler, hvaler, vildgæs, gråspurve, vandrefalke, sneugler og ålekrager? Go a head!

I dag ser verden ganske anderledes ud: Jagtloven omfatter samtlige vildtarter herhjemme, hvoraf de 45 er jagtbare.

Danmarks Jægerforbunds levende leksikon udi dansk jagthistorie, Niels Henrik Simonsen, giver her et historisk overblik over jagtiderne.

Videoen er en optaget version af livesendingen fra Danmarks Jægerforbunds telt på Naturmødet 2017. Du kan se flere oplæg og debatter fra Naturmødet 2017 her.

Du kan også blive klogere på den nuværende revision af jagttider, ved at læse med her.