OBS: Denne artikel er over ét år gammel, og derfor er indholdet måske ikke længere korrekt. Har du spørgsmål til indholdet, eller mener du, at vi med fordel kan skrive om emnet i en ny historie, så kontakt os på webmaster@jaegerne.dk.
Offentliggjort den: 02. juni 2017

Frit lejde til at aflevere ulovlige våben i hele juni

I forbindelse med regeringens nye bandepakke skærpes straffen for besiddelse af ulovlige våben. Samtidigt giver Justitsministeriet en måneds frit lejde til at indlevere dem.

Tekst: Kenneth Sletten Christensen, Danmarks Jægerforbund
Foto: Rigspolitiet

Regeringens indsats mod rockere og bander har resulteret i pakken ”Bander bag tremmer”. Pakken indeholder blandet andet en skærpelse af straffen for at besidde ulovlige våben fra et til to års fængsel. For at få flest mulige ulovlige våben væk fra gaden har Justitsministeriet indført en såkaldt frit lejde-lejde aktion. Her kan man straffrit indlevere ulovlige våben til politiet mellem den 1. juni og 30 juni 2017.

Bandepakken er i sagens natur ikke tiltænkt jægere og lignende lovlydige borgere, men det er alligevel en mulighed for – lovligt – at skille sig af med for eksempel ikke-registrerede luftgevær, ammunition man ikke længere har tilladelse til, eller hvad du som jæger kunne ligge inde med.

Ønsker du at indlevere ulovlige våben eller lignende, bør du ringe til din nærmest politistation på 114 og aftale nærmere med dem. På den måde kan du undgå uheldige situationer under fx transporten.

Politiet og Justitsministeriet ønsker samlet set at nedbringe antallet af ulovlige våben i landet, også selvom de ikke kommer fra personer med tilknytning til rocker- eller bandemiljøerne. Tilbage i 2009 og 2013 gennemførte politiet lignende frit lejde-aktioner. Dengang blev der indleveret henholdsvis 9.589 og 19.426 genstande.