OBS: Denne artikel er over ét år gammel, og derfor er indholdet måske ikke længere korrekt. Har du spørgsmål til indholdet, eller mener du, at vi med fordel kan skrive om emnet i en ny historie, så kontakt os på webmaster@jaegerne.dk.
Offentliggjort den: 19. oktober 2017

Efterårscamp 2017 på Kalø blev en stor succes

20 børn og unge mellem 10 og 15 år deltog i Danmarks Jægerforbunds efterårscamp. Alle fik jagtoplevelser for livet.

Tekst: Christian Lang Jensen, Danmarks Jægerforbund
Foto: Christian Lang Jensen, Danmarks Jægerforbund

Franz Holmberg, som er Danmarks Jægerforbunds naturvejleder, stod for afviklingen af efterårscampen på Kalø, og han var på campens sidste dag yderst tilfreds med arrangementet i sin helhed. Især driv- og trampejagten, som blev afviklet mandag den 16. oktober, forløb over al forventning.

Hjælp at hente

For at kunne facilitere et arrangement som årets efterårscamp var det essentielt at få hjælp til afviklingen. Det fik Franz Holmberg i høj grad fra frivillige i projektet Bliv NaturligVis og fra flere af Danmarks Jægerforbunds ansatte. Der skulle nemlig leveres vildt til måltiderne, som de 10-15-årige selv skulle tilberede i det fri.

- Man rykker tre dage ud af efterårsferien til en masse fede naturoplevelser med jagt og fiskeri – naturoplevelser, som der så bliver bygget en læring på, fortæller Franz Holmberg om campens sigte.

Og oplevelser og læring må man i høj grad sige, at både børn og unge fik i forbindelse med campen. Der blev blandt andet fanget havørreder fra kysten med stang og snøre, tilberedt god mad over bål og ikke mindst skudt både fasaner og harer.

Skydningen tog de dygtige frivillige sig naturligvis af, men deltagerne på campen hjalp ihærdigt til som klappere, hvilket udmøntede sig i et fornemt, jagtligt udbytte på fem kokke, tre høner og to harer. Vildtet blev naturligvis båret af de stolte deltagere på campen, som i høj grad havde en del af æren.

Oplevelser og læring

Franz Holmberg fortalte efter jagten, som var en kombineret driv- og trampejagt, at det var én af de mest vellykkede jagter, han havde afviklet i forbindelse med en camp. Det skyldtes dels børnene og de unges udprægede interesse for jagtoplevelsen dels de frivilliges lyst til at fortælle og motivere de kommende jægere.

De frivilliges indsats og ikke mindst pædagogiske formåen var i denne sammenhæng afgørende, da både børn og unge skulle opnå gode oplevelser og læring på deres respektive niveauer.

Under hele campen herskede der en god stemning, som tog afsæt i en samhørighedsfølelse på tværs af aldersmæssige skel, og deltagere såvel som de frivillige fik sig en på opleveren.          

Se billederne fra jagt på Efterårscamp 2017, Kalø

Viser din browser ikke billederne her, finder du dem her