OBS: Denne artikel er over ét år gammel, og derfor er indholdet måske ikke længere korrekt. Har du spørgsmål til indholdet, eller mener du, at vi med fordel kan skrive om emnet i en ny historie, så kontakt os på webmaster@jaegerne.dk.
Offentliggjort den: 08. december 2016

Rapport om sprængning af låsestol

Opfølgning til artiklen "Tak til skydebrillerne" fra Jæger 9/2016.

Tekst: pressemeddelelse
Foto: Leif Abildgaard

I Jæger september var en artikel om en voldsom sprængning af låsestolen på en Sako 75 Finnlight  7 mm Rem Mag. Heldigvis anvendte skytten skydebriller, hvilket formentlig reddede hans syn.

I artiklen blev der nævnt en række serienumre på Sako og Tikka rifler, der burde have været tilbagekaldt – en information, der imidlertid ikke var korrekt.

Den pågældene Sako 75 Finnlight riffel, der er omtalt i artiklen ”Tak til skydebrillerne”, har undergået en gennemgribende undersøgelse ved det uafhængige CIP testinstitut i Finland, The Finland Proof House, der er underlagt det finske indenrigsministerium, for at få kortlagt årsagen til sprængningen, oplyser Nils Juul Larsen, direktør hos Normark Denmark A/S.

The Finland Proof House har konkluderet, at materiale- eller fabrikationsfejl ikke er årsag til sprængningen af låsestolen. Den mest sandsynlige årsag til sprængningen er et voldsomt overtryk i ammunitionen; i riflen var der anvendt genladet ammunition. Rapporten fra The Finland Proof House kan ikke konkludere, hvorvidt der er tale om en genladningsfejl.