Offentliggjort den: 25. september 2023

Det Gyldne slip og kredsmesterskab i jagtbue

Årets sidste skydning i Det Gyldne Slip i Nordjylland blev holdt på en dejlig solrig dag ved Støvring. 44 tilmeldte skytter mødte op og blev sendt ud i skovene omkring Voldstedgård på en ’lidt’ udfordrende rute med 38 mål. Skydningen afgjorde også kredsmesterskabet i kreds 1 under Danmarks Jægerforbund, så der var meget på spil.

Tekst: Jørgen Haller
Foto: Karin Kristiansen og Ivar Høst

Den afsluttende skydning går på skift mellem foreningerne og i år lagde Støvring og Omegns Jagtforening bane til. Til lejligheden havde vi fået lov at anlægge en bane på Voldstedgård hvor vi også tidligere har skudt. Der er areal til to-tre baner, så vi brugte et nyt område i år. Banen bestod af 38 3D-mål i dejlige kuperede omgivelser der gav mulighed for skud mellem 2 og op til 40 m. Ja, faktisk stod et mål på 48 m, da målet var blevet flyttet under presserende markarbejde aftenen inden skydningen. Det tog folk med højt humør, efter de fandt ud af at det ikke var deres afstandsmåler der tog fejl.

Udover vin og medaljer, så var der mere på spil, meget mere – pokalen med de store grimme ører. Pokalen er en vandrepokal som kan vindes af en af de fem arrangerende klubber. Hvem der vinder afgøres af placeringerne i de fire skydninger. I 2022 blev pokalen vundet for anden gang af Støvring & Omegns Jagtforening, men i 2023 har de skudt så ringe, og Thy-Mors Buejæger til gengæld skudt fremragende. Så der skulle kæmpes.

Efter en kort parole begav patruljerne sig ud til deres startsteder, så alle var parat til start.

Første del af skydningen blev afviklet i behagelige temperaturer, men omkring middag brød solen igennem, og så blev der varmt – som i rigtigt varmt. Det påvirkede skydningen. Heldigvis kørte Kim Porsborg og Connie Jensen ruten igennem 2 gange så folk kunne få friske forsyninger af vand og frugt undervejs. På ruten var også to faste forplejninger, den ene med frugt og den anden med sprøde knasende flæskesvær. Herligt.

Parole klokken 10 og de første patruljer dumpede ind ved 14-tiden, så skytterne var fornuftigt brugte da de nåede i mål. Nogle med store smil og andre med knapt så store smil. Heldigvis stor forplejningsholdet parat med kolde øl og vand samt nogle appetitlige burgere med pulled pork. Det fik afgjort smilet på hos skytterne og mens folk spiste løb snakken på kryds og tværs om lette og svære mål. Der var ikke så få gode forklaringer på skud der af uransagelige årsager ikke resulterede i de forventede points. Nøjagtigt som det skal og bør være efter en skydning.
Så snart skydesedler var godkendt og underskrevet af skytterne gik sammentællingen i gang. Da der er 2 skydninger – 6 klasser - i et skal tungen holdes lige i munden.

De nye mestre i kreds 1

  • Compound herrer: Lasse Skoven Bredahl – Vendelbuerne
  • Compound damer: Karin G&T Kristiansen – Støvring & Omegns Jagtforening
  • Traditionel: Thomas Tilsted – Hjallerup Jagtforening
  • Junior: Dan Juul Christensen – Vendelbuerne. Dan Juul har således ’håneretten’ i familien da hans far ’kun’ blev nummer 3 i Herre compound.

I Det Gyldne Slip endte det således

  • Buer uden hjul: Martin Johansen – HIMBULA
  • Buer med hjul: Lasse Skoven Bredahl – Vendelbuerne
    Sæsonvinder Det Gyldne Slip
  • Thy-Mors Buejægere

Thy-Mors Buejægere førte meget komfortabelt inden dagens skydning, men qua Vendelbuernes gode slutspurt, så vandt Thy-Mors Buejægere kun med et ganske lille forspring.

Stort tillykke til de dygtige skytter. Efter overrækkelse af præmier og medailler var der lodtrækning på skydekortede om fine præmier fra vores sponsorer. Nogle glade skytter vandt alt fra krondyrsjagt, jagtkniv, bæltespænder og meget meget mere.

Der skal lyde en stor tak til Thomas Bladt for lån af terræn og lokaler på Voldstedgaard tæt på Støvring. Og til alle de frivillige fra Støvring & Omegns Jagtforening, der har taget det store slæb. Ikke mindst Kim Porsborg for logistisk hjælp og kyssepigerne Louise Buus og Mette Nødskov.