OBS: Denne artikel er over ét år gammel, og derfor er indholdet måske ikke længere korrekt. Har du spørgsmål til indholdet, eller mener du, at vi med fordel kan skrive om emnet i en ny historie, så kontakt os på webmaster@jaegerne.dk.
Offentliggjort den: 15. juni 2023

Det Gyldne Slip - Midtjylland: Videbæk Edition

37 bueskytter havde valgt at afsætte deres 2. pinsedag til bueskydning hos Videbækegnens Buejægere der var vært for endnu en omgang Det Gyldne Slip - Midtjylland, som er en turnering på tværs af kreds 2 og 3. Stævnet udgjorde desuden årets kredsmesterskab for kreds 2.

Tekst og Foto: Henrik Haugstrup

Videbækegnens Buejægere er et samarbejde der er omfatter buejægere fra 3 jagtforeninger Herborg/Videbæk – Nr. Vium/Troldhede – Vorgod/Fjelstevang som sammen har etableret en 3D bueskydningsbane i tilknytning til deres fælles klubhus Egehytten. Klubhuset dannede en hyggelig ramme om den fælles morgenmad, og snakken gik lystigt om morgenbordet imens skytterne lod sig registrere hos buekoordinatoren, der i dagens anledning havde to sideløbende konkurrence at holde styr på.

Efter en kort parole blev skytterne opdelt i patruljer og kunne begive sig ud på dagens bane. Terrænet i det vestjyske er ofte fladt og området omkring Videbæk er ingen undtagelse. Alligevel formåede Videbækegnens Buejægere at udfordrer skytterne da der måtte skydes fra tårne, stole og træstubbe og gennem sløringsnet. Mange skytter blev overraskede da der også skulle skydes til både løbende gris og ræv, den elektriske bane var opsat til dagens anledning hvilket vidner om det store arbejde der var lagt i forberedelserne til stævnet.

Da skytterne begyndte at returnere til udgangspunktet stod Egehyttens husudvalg klar med grillede pølser samt kolde øl og vand der var tiltrængte da solen havde bagt fra en skyfri himmel hele dagen. Imens der blev spist og snakket, blev resultaterne lagt sammen. På Egehyttens store terrasse fandt præmieoverrækkelsen for både den åbne konkurrence og kredsmesterskabet sted. Der blev desuden gennemført lodtrækning på sponser præmier og mange skytter fik en gave med hjem.

Fra koordinatorgruppen skal lyde en stor tak til Videbækegnens Buejægere og resten af holdet bag egehytten for et velgennemført arrangement. I kan finde mere information om dem på deres facebookside Egehytten Buebane.

Flere førstegangsdeltager havde rosende ord til stævnet og hele konceptet generelt, en skytte udtalte efterfølgende:

- Det er en vildt hyggelig måde at skyde stævne på, da man mødes til fælles morgenmad og der er tid til at snakke sammen hele dagen, den del minder jo lidt om en dag på jagt, bortset fra vi kun får lov at skyde skumdyr.

Overvejer du at kigge forbi til et af vores stævner kan du følge med på turneringens Facebook-side hvor du kan se invitationer og følge med i resultaterne. Rygterne vil vide at der arbejdes på endnu et stævne i Kreds 3.