OBS: Denne artikel er over ét år gammel, og derfor er indholdet måske ikke længere korrekt. Har du spørgsmål til indholdet, eller mener du, at vi med fordel kan skrive om emnet i en ny historie, så kontakt os på webmaster@jaegerne.dk.
Offentliggjort den: 02. november 2022

Vær opmærksom på fugleinfluenza

Fugleinfluenza spreder sig stadig og det er vigtigt at jægerne tager deres forholdsregler.

Tekst: Lene Midtgaard
Foto: Claus Lind Christensen

Der findes fortsat fugleinfluenza i vilde fugle, men derudover er der nu også konstateret et udbrud af fugleinfluenza i et hobbyhønsehold i Sønderjylland. Der er nu etableret både en 3 km og 10 km zone omkring stedet, hvor udbruddet er konstateret. Hvis du vilde vide om du er inden for zonen, kan du finde oplysninger via linket her.

  • Hvilke regler gælder hvis man befinder sig i en zone? Det kan du blive klogere på via linket her

Blandt fund af fugleinfluenza i vilde fugle er der påvist fugleinfluenza hos fasaner på flere lokaliteter, og derfor opfordrer Fødevarestyrelsen på deres hjemmeside til, at jægere tager deres forholdsregler når de går på jagt. Desuden opfordres alle til at beskytte deres tamfjerkræ mod kontakt med vilde fugle.

Indberet fund af døde fugle

Fødevarestyrelsen er interesseret i at modtage indberetning om fund af døde fugle i naturen for at få et overblik over udbredelsen af sygdommen.

Finder du derfor døde fugle i naturen, så indberet gerne dit fund til Fødevarestyrelsen via deres app Fugleinfluenza Tip. Du skal ikke røre ved fuglen, men blot indrapportere fundet via appen.