OBS: Denne artikel er over ét år gammel, og derfor er indholdet måske ikke længere korrekt. Har du spørgsmål til indholdet, eller mener du, at vi med fordel kan skrive om emnet i en ny historie, så kontakt os på webmaster@jaegerne.dk.
Offentliggjort den: 28. januar 2022

Status på Jagtprøven.dk's drift

I løbet af de sidste uger, har brugerne på Jagtprøven.dk oplevet udfordringer med hastighed og fejlmeddelelser. Problemet er dog løst, og siden er tilbage til nogenlunde normal drift.

 I løbet af de sidste uger, har flere og flere jagttegnskursuslærere og -aspiranter oplevet udfordringer med både hastighed og fejlmeddelelser på Jagtprøven.dk. Det førte til, at siden blev flyttet til en ny server først på ugen, hvilket desværre medførte ringere hastighed og flere fejlmeddelelser. Nu er det dog lykkedes at finde og løse problemet, og siden er tilbage til nogenlunde normal drift igen.

Forskellige fejl med samme resultat

Forklaringen på at nogle brugere oplevede flere fejl end andre er, at siden har haft to problemer, som mindede om hinanden. Det ene problem skyldtes en fejl i serveropsætningen som gjorde, at systemet skulle søge samtlige besvarede spørgsmål igennem, når det skulle hente en brugers statistik. Med knap 2 millioner besvarede spørgsmål kan det godt ske at tage lidt tid. Denne fejl har udviklerne løst, og flere af platformens brugere har allerede meldt ind, at det fungerer bedre nu.

Den anden fejl skyldes kommunikationen mellem Jagtprøven.dk og vores medlemssystem. Her kan der forekomme lang responstid, når platformen forsøger at hente information om deltagerne på et undervisningshold. Derfor har denne fejl primært berørt jagttegnskursuslærerne. Udviklerne er allerede i gang med at arbejde på en løsning på udfordringen, og vi forventer at have en løsning klar i løbet af den kommende uge.

Stor opbakning til siden

Der er nu gået fem måneder, siden vi lancerede den nye udgave af Jagtprøven.dk. I den tid har platformens brugere til sammen besvaret lidt under 2 millioner spørgsmål fordelt på 75.000 tests. Det må altså siges, at der har været stor opbakning til siden fra både jagttegnskursuslærere og -aspiranter i hele landet.