OBS: Denne artikel er over ét år gammel, og derfor er indholdet måske ikke længere korrekt. Har du spørgsmål til indholdet, eller mener du, at vi med fordel kan skrive om emnet i en ny historie, så kontakt os på webmaster@jaegerne.dk.
Offentliggjort den: 30. maj 2022

Det Gyldne Slip, Støvring edition

Søndag den 29. maj skulle buejægerne i kreds 1 løsrive sig fra den fristende bukkejagt. Dagen skulle bruges i selskab med ligesindede til første runde af Det Gyldne Slip.

Tekst og Foto: Jørgen Haller

36 skytter mødte frem med store forventninger og vejret var i den grad med dem. Solskin, en smule skyer og en lille smule vind. Faktisk perfekte forhold til buejagt. I dag gjaldt det 3D-dyr i skum. Det var debutanter i baneplanlægning der havde lavet banen, og den fik de efterfølgende stor ros for. Mange udfordrende skud og ikke så mange af de klatreture, der normalt er i Støvring.

Efter fællesmorgenkaffe og ditto brød fik skytterne en kort parole og blev sendt ud i alle retninger mod deres startposter. Alle patruljer starter skydningen samtidig. Sådan cirka tre timer senere kom sidste patrulje i hus og kunne indtage en lækker frisklavet flæskestegsandwich. Imens skytterne spiste blev skydesedlerne registret og de dygtigste skytter i hver klasse (med hjul og uden hjul) skulle dyste foran alle de øvrige. Et nyt tiltag som vakte meget begejstring.

I klassen med hjul lå skytterne pivtæt, mens der i klassen uden hjul/vegetarpind var større hul fra nr 1 til de øvrige.

Efter præmieoverrækning var der lodtrækning på skydekortene. Præmierne var sponsoreret af Baldur, Bowgear, FADB, Friliv.dk, Pamhule. Buejagtinstruktørerne fra Hjallerup havde også doneret 100,- for hver kursist til lodtrækningspræmier, så der var en del at vinde. Et sådan skydning kan kun lade sig gøre hvis man har nogle gode hjælpere. Det har vi heldigvis i Støvring & Omegns Jagtforening. Stor tak til Kim og Dannie for at ’forpleje’ os dagen igennem. Dette var den første af fire skydninger i kreds 1. Næste gang er i Hjallerup.