Offentliggjort den: 18. august 2022

Dansk jæger død under jagt i Sverige

Skader, pådraget i den nedre del af kroppen efter møde med et vildsvin i et svensk skovområde er den sandsynlige årsag til en dansk jægers død i onsdags.

Tekst: Jacob Munkholm Jensen
Foto: Colourbox

Klokken 08.45 i går, onsdag den 17. august, blev politiet tilkaldt til et skovområde Kråkshult, Eksjö, fordi en mand var fundet død i et skydetårn. Det viste sig at være tale om en dansk mand i 60'erne, som havde været på jagt i området.

Kriminalteknikernes efterforskning er nu afsluttet, og der er ifølge svensk politi ingen mistanke om kriminalitet i forbindelse med hændelsen. Man mener, at den mest sandsynlige dødsårsag er, at jægeren har mødt et vildsvin i skoven, at han er blevet såret og derpå er flygtet op i skydetårnet. Her er han så forblødt og afgået ved døden.

I et indslag på SVT's hjemmeside forklarer pressetalsmand ved svensk politi Johnny Gustafsson hvorfor man mener at skaden skyldes et møde med et vildsvin:

- Det er typen af skader, som personen har fået på den nedre del af kroppen. Det har vores teknikere i samråd med retsmedicinerne diskuteret, og er kommet frem til, at sådan her ser det ud når man er stødt ind i et vildsvin, siger Johnny Gustafsson i indslaget.

Politiet vil nu undersøge om jægeren affyrede sit våben og sårede dyret, og eftersøgningsjægere skal desuden undersøge, om der er anskudt vildt i området. Det skriver svensk politi i en pressemeddelelse.