OBS: Denne artikel er over ét år gammel, og derfor er indholdet måske ikke længere korrekt. Har du spørgsmål til indholdet, eller mener du, at vi med fordel kan skrive om emnet i en ny historie, så kontakt os på webmaster@jaegerne.dk.
Offentliggjort den: 18. august 2022

Dansk jæger død under jagt i Sverige

Skader, pådraget i den nedre del af kroppen efter møde med et vildsvin i et svensk skovområde er den sandsynlige årsag til en dansk jægers død i onsdags.

Tekst: Jacob Munkholm Jensen
Foto: Colourbox

Klokken 08.45 i går, onsdag den 17. august, blev politiet tilkaldt til et skovområde Kråkshult, Eksjö, fordi en mand var fundet død i et skydetårn. Det viste sig at være tale om en dansk mand i 60'erne, som havde været på jagt i området.

Kriminalteknikernes efterforskning er nu afsluttet, og der er ifølge svensk politi ingen mistanke om kriminalitet i forbindelse med hændelsen. Man mener, at den mest sandsynlige dødsårsag er, at jægeren har mødt et vildsvin i skoven, at han er blevet såret og derpå er flygtet op i skydetårnet. Her er han så forblødt og afgået ved døden.

I et indslag på SVT's hjemmeside forklarer pressetalsmand ved svensk politi Johnny Gustafsson hvorfor man mener at skaden skyldes et møde med et vildsvin:

- Det er typen af skader, som personen har fået på den nedre del af kroppen. Det har vores teknikere i samråd med retsmedicinerne diskuteret, og er kommet frem til, at sådan her ser det ud når man er stødt ind i et vildsvin, siger Johnny Gustafsson i indslaget.

Politiet vil nu undersøge om jægeren affyrede sit våben og sårede dyret, og eftersøgningsjægere skal desuden undersøge, om der er anskudt vildt i området. Det skriver svensk politi i en pressemeddelelse.