OBS: Denne artikel er over ét år gammel, og derfor er indholdet måske ikke længere korrekt. Har du spørgsmål til indholdet, eller mener du, at vi med fordel kan skrive om emnet i en ny historie, så kontakt os på webmaster@jaegerne.dk.
Offentliggjort den: 08. juli 2021

Urokser og pandekager på Det Grønne Museum

Sommerferieprogrammet på Det Grønne Museum - Danmarks nationale museum for jagt, skov og landbrug - inviterer blandt andet til både en skovtur og en landbrugstur, der byder på en dag fuld af oplevelser i fællesskab med hele familien.

Skyd en urokse, bag en pandekage og sæt hinanden stævne til en historisk dag på Det Grønne Museum i sommerferien. Her åbner museet sine udstillinger op for alle aldre og udvider dem med ture på det store udeområde. Turene går forbi dyrene, over store stammer og i dybden med de maskiner, der har tæmmet det vilde landskab. Hver tur består af fire poster med aktiviteter, fortællinger fra enten livet på landet eller i skoven og quizspørgsmål. I tager turen sammen og i jeres helt eget tempo - og der er en præmie på højkant, der kan sikre den fælles hygge hjemme i stuerne.

Det Grønne Museum på Djursland er Danmarks nationale museum for jagt, skov og landbrug, og er et besøg værd for hele familien.

Skovturen

Uroksen græsser sig igennem den danske urskov, og stenalderjægerne ligger på lur bag birketræerne. Det er jeres opgave at sikre mad til hele stammen med et velplaceret skud med bue og pil.

Sådan er kulminationen på den digitale skovtur, der giver både små og store ny og brugbar viden om skoven, som kan mærkes på egen krop og afprøves på jeres næste tur ud i skoven. Mærk for eksempel hvor stor en skovkubikmeter er, oplev de vilde skovmaskiner og vær med til at lave Danmarks måske største insekthotel. I kan også høre fortællingen om den urskov, oksen trampede rundt i, som slet ikke findes i Danmark længere.

Skoven var nemlig næsten helt væk, inden menneskene igen begyndte at plante træerne, og på den måde var med til at skabe nye levesteder til vores mange dyrearter. Turen afsluttes med, at I brændemærker jeres egen nøglering af træ.

Landbrugsturen

Landbrugsturen tager udgangspunkt i børnelivet på landet. Hør hvordan grisene gnasker på jeres gulerødder, duft fårenes uld og mærk de bløde kaniner. Bliv forundret over hvordan traktoren ændrede livet på landet, og hvordan børnene boede og legede i Polakhuset. Efter en lang dag i marken, gør en pandekage fra det knitrende brændekomfur godt. Så turen slutter med, at I laver pandekager efter historisk opskrift på brændekomfuret - og jeres egen nøglering af læder.

Læg også vejen forbi STORT – mennesket og skoven, der under den kæmpe digitale skovhimmel fortæller skovens Danmarkshistorie. På udvalgte dage kan du møde et udpluk af museets frivillige og smage på de historiske retter i Madens Hus. I pausen kan du nyde en is fra museumsbutikken, mad fra restauranten Den Gamle Stald eller din egen madpakke ude såvel som inde.