OBS: Denne artikel er over ét år gammel, og derfor er indholdet måske ikke længere korrekt. Har du spørgsmål til indholdet, eller mener du, at vi med fordel kan skrive om emnet i en ny historie, så kontakt os på webmaster@jaegerne.dk.
Offentliggjort den: 08. februar 2021

Terrænpleje - giv noget godt tilbage til vildtet

Februar! Jagtsæsonen er forbi, og det er tid til at lægge haglbøssen væk og finde motorsaven frem. Nu skal tiden nemlig bruges på terrænpleje - for din og for vildtets skyld.

Hvis man undlader at pleje sine levende hegn på reviret, vil bevoksningens naturlige udvikling typisk resultere i, at træernes kroner og levende grene presses længere og længere opad på stammerne. For vildtet er det ensbetydende med dårlig dækning og ringe muligheder for at søge ly mod vejr, vind og forstyrrelser. Derfor vil vildtet typisk fravælge området, og det samme vil småfuglene, som ikke finder den krateffekt, de har brug for som skjul og levesteder.

Så hvordan plejer vi vores levende hegn sådan, at dyrene igen kan få optimale betingelser på reviret? I filmen herunder har vildt- og naturkonsulent Rasmus Ahlmann Nielsen taget os med en tur ud til et levende hegn, bevæbnet med masser af gode råd og en motorsav.