OBS: Denne artikel er over ét år gammel, og derfor er indholdet måske ikke længere korrekt. Har du spørgsmål til indholdet, eller mener du, at vi med fordel kan skrive om emnet i en ny historie, så kontakt os på webmaster@jaegerne.dk.
Offentliggjort den: 07. maj 2021

Se masser af videoer med viden ifbm. bukkejagten

Optakt til bukkejagten: Klargøring af reviret, regler og krav til tårne og sikkerhed. Pyrschjagten, opbrækning og tegn på råvildtsyge, schweiss-registeret, udskæring og finpartering. Vi har samlet en række film, der støver din viden af om bukkejagten. Før, under og efter.

Tekst: Jacob Munkholm Jensen

Jægernes juleaften står for døren, og mens bukkefeberen langsomt tager til rundt omkring i landet, vil det for mange være en god idé lige at tjekke op på en række praktiske ting – lige fra gode råd om den sikre riffeljagt, opbrækning af vildtet, opmærksomhed på råvildtsyge og til finpartering af råvildtkøllen, mv. Derfor har vi samlet en buket af film herunder, som kommer omkring en række væsentlige pointer før, under og efter bukkejagten. På den måde går tiden også hurtigere, så det snart kan blive ”Juleaften.”

For nogle vil det være første gang, man er af sted. Andre har prøvet det hele mange gange før. Alligevel kan det være en god idé at se filmene – enten hver for sig eller sammen med jagtkammeraterne, så man samtidig kan udveksle erfaringer, røverhistorier og gode råd.

God fornøjelse – og knæk og bræk derude!

Før bukkejagten

Hvordan kan man bedst forberede sig selv og sit revir til bukkejagten?

Regler for skydestiger og skydetårne - også med tag

Hvad er reglerne for skydestiger og jagttårne? Få her et indblik i de regler, du skal kende til, hvis går med tanker om skydestiger og skydetårne på dit revir.

Sikker riffeljagt - godt og dårligt kuglefang

Riffeljagt sætter store krav til sikkerhed, og det kan du blive klogere på her, hvor Niels Frost fortæller om godt og dårligt kuglefang.

Bukkejagt i maj med riffel

Pyrschjagt efter råvildt er en af de populære jagtformer, og vildtforvalter Peter Staunsbjerg giver her en indføring i jagten med riffel en sommermorgen.

Opbrækning af råvildt

Når råvildtet er nedlagt, skal det brækkes. Det vil sige, at man fjerner indvoldene fra det nyskudte dyr.

Vær OBS på råvildtsyge

Chefkonsulent og dyrlæge ved DTU Veterinærinstituttet, Mariann Chriél, fortæller her om råvildtsyge.

Lidt om Schweiss-registret

Skulle uheldet være ude, er det godt at have en schweiss-hundefører i nærheden. Hvordan fungerer schweiss-registret, og hvad skal man gøre, hvis man anskyder et stykke vildt?

Udskæring af råvildt bov

Boven er et af de stykker med mange ben i, men som faktisk kan udnyttes til andet en fond, hvis du finpudser den lidt.

Finpartering af Råvildtkølle

Få kyndig vejledning og forslag til at få dit vildtkød korrekt og hygiejnisk op i din gryde.