OBS: Denne artikel er over ét år gammel, og derfor er indholdet måske ikke længere korrekt. Har du spørgsmål til indholdet, eller mener du, at vi med fordel kan skrive om emnet i en ny historie, så kontakt os på webmaster@jaegerne.dk.
Offentliggjort den: 17. november 2021

Nyt gravcenter klar til brug i Sønderjylland

Nu kan også gravsøgende hunde i det sønderjyske oplæres under optimale forhold. Det er det fjerde center ud af planlagte syv, der står færdigt.

Tekst: Jacob Munkholm Jensen
Foto: Privatfoto

Fredag den 19. november kl. 13.00 er Tiset jagtforenings nye gravcenter i det sønderjyske klar til brug. Tre instruktører vil stå klar til at hjælp alle små gravgående hunde, som i anlægget kan prøve kræfter med en mekanisk ræv fra Everfox. Prisen for en prøvning er 50 kr., og alle hunde skal være vaccineret og raske på dagen. Sådan lyder det gode budskab på jagtforeningens facebookside, og dermed er det nu sikkert og vist, at Danmarks fjerde gravcenter med mekanisk ræv en realitet.

Efter at det i 2016 blev forbudt at holde ræv til træning af gravsøgende hunde, har man måttet tænke kreativt. Derfor gik en række specialklubber for gravsøgende jagthunderacer og Danmarks Jægerforbund i gang med at afsøge mulighederne. Ifølge planen vil jagtforeninger under Danmarks Jægerforbund tilbyde indlæring af gravsøgende jagthunde på blandt andet mekanisk ræv i syv forskellige oplæringscentre rundt omkring i landet.

Det første center så dagens lys i regi af Haslev-Faxe jagtforening i efteråret 2019, det andet stod klar i Hjallerup jagtforening i efteråret 2020, og i foråret 2021 meldte Kronjyllands jagtforening sig klar. Nu er turen så kommet til det fjerde center i regi af Tiset jagtforening i Gram, midt imellem Ribe og Vojens. De sidste tre centre ventes klar til brug ultimo 2021, primo 2022. Det melder jagthundekonsulent ved Danmarks Jægerforbund, Ove Dam Hedegaard. Placeringerne bliver hos Skovbo jagtforening ved Køge, hos Nordfyns jagtforening og Hedensted jægerråd.