OBS: Denne artikel er over ét år gammel, og derfor er indholdet måske ikke længere korrekt. Har du spørgsmål til indholdet, eller mener du, at vi med fordel kan skrive om emnet i en ny historie, så kontakt os på webmaster@jaegerne.dk.

Vær OBS på fugleinfluenza når du går på jagt

Den seneste tids skriverier i pressen om fund af fugleinfluenza i danske fugle vækker bekymring hos mange jægere. Læs vores anbefalinger og se filmen herover.

Tekst: Lene Midtgaard

Der er fundet to typer af fugleinfluenza i Danmark. Der er tale om typerne H5N5 og H5N8 som er højpatogene typer af fugleinfluenza. Ind til videre er sygdommen fundet i en vandrefalk ved Sakskøbing og bramgæs og en måge fra Højer i Sønderjylland.

De to typer af fugleinfluenza som er fundet, har ikke tidligere smittet til mennesker. Fødevarestyrelsen opfordrer dog til forsigtighed ved håndtering af nedlagt fjervildt, hvor man teoretisk set, kan blive udsat for smitte.

Læs Fødevarestyrelsens anbefalinger til jægere i dette faktaark.

Nye fund vil løbende blive offentliggjort på Fødevarestyrelsens fugleinfluenza kort her. Klik på fanen "Undersøgte fugle."

Fødevarestyrelsen opfordrer til at man melder fund af døde vildtfugle via app’en ”FugleinfluenzaTip” eller via hjemmesiden.


Vær OBS på at dækbillederne til filmen herover er optaget før COVID-19, og at der derfor kan forekomme klip med mere end 10 jægere samlet.