OBS: Denne artikel er over ét år gammel, og derfor er indholdet måske ikke længere korrekt. Har du spørgsmål til indholdet, eller mener du, at vi med fordel kan skrive om emnet i en ny historie, så kontakt os på webmaster@jaegerne.dk.
Offentliggjort den: 10. august 2020

Er du klar til jagtprøven? Test formen med den frivillige jagtprøve

Coronaen satte en stopper for de frivillige jagtprøver i foråret. Men nu er der igen et par stykker i pipelinen. Vil du øge din chance for at komme igennem nåleøjet, er der pt. planlagt frivillige jagtprøver to steder i landet.

Tekst: Jes Mikkelsen

Er du en af de mange jagttegnsaspiranter, der står klar til at tage skridtet ind i jagtens verden? Så er den frivillige jagtprøve et rigtig godt første skridt, inden det går løs til knald eller fald-prøven. Danmarks Jægerforbunds nyjægerudvalg og koordinatorer for den frivillige jagtprøve gør deres bedste for at hjælpe årets aspiranter. Vi står klar med nye frivillige jagtprøver i 2021. I indeværende år afholdes der prøver to steder i landet – og det er på Bornholm og i Østjylland.

Bornholm

  • Dato: tirsdag den 18. august 2020 kl. 16.30
  • Prøvested: Bornholms Jagtcenter, Raghammer Skydeterræn, Sdr. landevej 186, 3720 Aakirkeby
  • Tilmelding til: Peter Loth Sejersen, tlf.: 28101325

Østjylland

  • Dato: lørdag den 29. august kl. 09.00
  • Prøvested: Hadsten Flugtskydningsbane, Vissingvej 6, 8370 Hadsten
  • Tilmelding til: Per Evan Petersen, tlf.: 24453621, der betales via mobilePay
  • Tilmeldingsfrist: 15. august

En frivillig jagtprøve foregår fuldstændig som den obligatoriske jagtprøve med en skriftlig og en praktisk del, der både tester din jagtviden og våbenhåndtering. Alt sammen i et jagtprøverelevant miljø, der giver dig mulighed for at stifte bekendtskab med kravene til en bestået jagtprøve.

På den måde får du både testet færdighederne og nerverne, inden det går løs til den obligatoriske jagtprøve. Du kan se mere om, hvordan den frivillige jagtprøve kan hjælpe dig med et godt udgangspunkt, og hvordan den foregår i filmen herunder: