OBS: Denne artikel er over ét år gammel, og derfor er indholdet måske ikke længere korrekt. Har du spørgsmål til indholdet, eller mener du, at vi med fordel kan skrive om emnet i en ny historie, så kontakt os på webmaster@jaegerne.dk.
Offentliggjort den: 14. september 2020

Skærpede regler for tysk jagttegn pga. afrikansk svinepest

Flensborg udsteder i øjeblikket ikke længere jagttegn til udenlandske jægere, der vil på jagt i andre delstater end Slesvig-Holsten. Årsagen er det aktuelle udbrud af afrikansk svinepest i Tyskland.

Tekst: Jacob Munkholm Jensen

Borgmesterkontoret i Flensborg har udsendt en besked til danske jægere, som har ansøgt om jagttegn i forbindelse med jagt i Slesvig-Holsten. Budskabet i beskeden er, at Flensborg nu kun udsteder jagttegn til udenlandske jægere, der skal på jagt i Slesvig-Holsten. Når man ansøger om det tyske jagttegn, skal man huske at vedlægge en jagtinvitation som dokumentation.

Skal man på jagt i en anden delstat, er dette ikke nødvendigvis umuligt. Man skal blot henvende sig til myndighederne i den pågældende delstat, og altså ikke til Flensborg, der jo ligger i Slesvig-Holsten.

Årsagen skal findes i det aktuelle udbrud af afrikansk svinepest i det østlige Tyskland, nærmere bestemt i delstaten Brandenburg. Her blev der i sidste uge fundet et dødt vildsvin, inficeret med den frygtede sygdom. Området, hvor dyret blev fundet, grænser op til den polske grænse og en region, hvor der i løbet af de seneste måneder har været mange tilfælde af afrikansk svinepest blandt vildsvin.

Ordlyden i beskeden fra det flensborgske borgmesterkontor er som følger:

"Kære jægere. På grund af den aktuelle situation med hensyn til udbruddet af afrikansk svinepest i Brandenburg blev vi instrueret af det ansvarlige ministerium om ikke længere at udstede jagtlicenser for udenlandske jægere, hvis de ikke kan sende en invitation til jagt i Slevig-Holsten. Kontakt den myndighed, der er ansvarlig for det sted, hvor du rent faktisk jager. Jagtlicensansøgninger, der allerede er indsendt, vil blive returneret til dig i løbet af de næste par dage."

Underskrevet Stadt Flensburg, die Oberbürgermeisterin, Einwohnerservice, Schutz und Ordnung.