Offentliggjort den: 14. september 2020

Skærpede regler for tysk jagttegn pga. afrikansk svinepest

Flensborg udsteder i øjeblikket ikke længere jagttegn til udenlandske jægere, der vil på jagt i andre delstater end Slesvig-Holsten. Årsagen er det aktuelle udbrud af afrikansk svinepest i Tyskland.

Tekst: Jacob Munkholm Jensen

Borgmesterkontoret i Flensborg har udsendt en besked til danske jægere, som har ansøgt om jagttegn i forbindelse med jagt i Slesvig-Holsten. Budskabet i beskeden er, at Flensborg nu kun udsteder jagttegn til udenlandske jægere, der skal på jagt i Slesvig-Holsten. Når man ansøger om det tyske jagttegn, skal man huske at vedlægge en jagtinvitation som dokumentation.

Skal man på jagt i en anden delstat, er dette ikke nødvendigvis umuligt. Man skal blot henvende sig til myndighederne i den pågældende delstat, og altså ikke til Flensborg, der jo ligger i Slesvig-Holsten.

Årsagen skal findes i det aktuelle udbrud af afrikansk svinepest i det østlige Tyskland, nærmere bestemt i delstaten Brandenburg. Her blev der i sidste uge fundet et dødt vildsvin, inficeret med den frygtede sygdom. Området, hvor dyret blev fundet, grænser op til den polske grænse og en region, hvor der i løbet af de seneste måneder har været mange tilfælde af afrikansk svinepest blandt vildsvin.

Ordlyden i beskeden fra det flensborgske borgmesterkontor er som følger:

"Kære jægere. På grund af den aktuelle situation med hensyn til udbruddet af afrikansk svinepest i Brandenburg blev vi instrueret af det ansvarlige ministerium om ikke længere at udstede jagtlicenser for udenlandske jægere, hvis de ikke kan sende en invitation til jagt i Slevig-Holsten. Kontakt den myndighed, der er ansvarlig for det sted, hvor du rent faktisk jager. Jagtlicensansøgninger, der allerede er indsendt, vil blive returneret til dig i løbet af de næste par dage."

Underskrevet Stadt Flensburg, die Oberbürgermeisterin, Einwohnerservice, Schutz und Ordnung.