OBS: Denne artikel er over ét år gammel, og derfor er indholdet måske ikke længere korrekt. Har du spørgsmål til indholdet, eller mener du, at vi med fordel kan skrive om emnet i en ny historie, så kontakt os på webmaster@jaegerne.dk.
Offentliggjort den: 05. april 2020

Prisuddeling i krisetider

I en tid, hvor jorden nærmest åbner sig under verdenssamfundet og stort set alt bliver aflyst, lykkedes det selskabet The Monocluar at gennemføre den årlige kåring af de bedste jagtvideoer.

Tekst: Johannes Bojesen

Der var egentlig lagt op til et stort, internationalt show i Vandværket i København, men krisen kom på tværs, og i stedet for at aflyse valgte arrangørerne at gennemføre showet på internettet:

- Vi kunne fornemme, at jagtbranchen lige netop nu havde brug for noget at samle sig om, så vi rykkede showet online på vores facebookside, fortæller Jacob Boll fra The Monokular.

Ideen bag prisuddelingerne er, at ”fejre de bedste jagtfilmproduktioner og inspirere både jægere og ikkejægere til at nyde naturen”. Der uddeles præmier i flere kategorier lige fra korte, rå sekvenser skudt med f.eks. en mobiltelefon eller et GoPro-kamera til større professionelle produktioner. En international jury havde udvalgt de bedste film til en såkaldt shortliste, hvor alle kunne stemme på deres favoritter.

Der var danske vindere i både kategorierne ”Hunting Clip” og ”Hunting Video”, hvor Ulrik Ørskov og Peter Juulsgaard Jensen vandt med to stærke og autentiske jagtsituationer, hvor der blev nedlagt tahr i New Zealand og en flot råbuk i Danmark – begge skudt med bue. Den personlige ”The Community Honor Award” uddeles til en, der har gjort en særlig indsats for jagtmiljøet, og her løb den spanske natur- og jagtfotograf Francesco Formisano med prisen. Hovedpræmien gik fortjent til norske Black Fly Eyes, der med deres storslåede og velfortalte kortfilm fra en ibexjagt på ”verden tag” i Kirgisistan vandt kategorien ”Professional Video”.

David Carsten Pedersen var vært, og med ild i pejsen og en cognac i hånden holdt den kendte radiovært, coronakrisen for døren, mens alle vinderne blev interviewet over Facetime. Det var det rart at give sig hen til de fine film og vilde jagtoplevelser, og ikke mindst opleve et arrangement, der blev gennemført – selv om det var under andre former end normalt.