OBS: Denne artikel er over ét år gammel, og derfor er indholdet måske ikke længere korrekt. Har du spørgsmål til indholdet, eller mener du, at vi med fordel kan skrive om emnet i en ny historie, så kontakt os på webmaster@jaegerne.dk.
Offentliggjort den: 05. februar 2020

Jagt & Outdoor inviterer til DM i indoor apportering

Er din hund en vaskeægte jagthund, der har gode evner inden for apportering? Så kig forbi årets Jagt & Outdoor messe i Odense Congress Center den 14. eller 15. marts 2020, hvor din hund får mulighed for at dyste mod andre hunde om titlen som landets bedste i indoor-apportering.

Dette års Jagt & Outdoor-messe afholder nemlig en anderledes konkurrence i indoor apportering, hvor der vil blive kåret en uofficiel Danmarksmester i indoor-apportering. Det sker i samarbejde med Danmarks Jægerforbund. Vinderen af mesterskabet vinder ikke kun æren af at være landets bedste, men vil også kunne tage fra messen med mange store, attraktive præmier, som er sponsoreret af udstillere.

Bliv klogere på dine og din hunds evner

Så der er mange gode og store gevinster at hente ved at deltage – både for dig og din hund. Og selv hvis du og din hund ikke kommer på førstepladsen, garanterer vi, at I ikke går tomhændet hjem. Ved at deltage i konkurrencen får din hund nemlig mulighed for at udfordre sig selv, du vil blive klogere på dine egne og din hunds evner, og du vil få en vurdering af vores erfarne dommerpanel.

Så uanset udfaldet af konkurrencen bliver I begge en oplevelse og erfaring rigere. Vi opfordrer dig derfor til at tilmelde dig selv og din hund – hvem ved, måske bliver det jer, der vinder?

Sådan foregår konkurrencen

Det uofficielle danmarksmesterskab i indoor-apportering foregår i den nye hundehal, hvor der etableres en arena på 14 x 25 meter. Konkurrencen er delt i to elementer. Den første er en apportering af tre dummyer. Den anden er en scurry bane, hvor to dummyer skal hentes på tid. På første bane apporteres til tre hjørner fra midten af arenaen, som er tydelig markeret. Hvert hjørne har hver sit terræn, som kan består af henholdsvis:

Vand – kvas / grantræer – spring

De tre apporteringer bliver markeret med fem sekunders mellemrum. Det er deltagerens egen beslutning hvilken rækkefølge dummyer bliver apporteret i, ligesom det er deltagerens egen beslutning hvilken af dummyer der hentes først. Hunden må sendes når den 3. dummy er markeret (har ramt overfladen af arenaen). På scurrybanen vil der være forskellige forhindringer som hunden skal forcere inden den på tid apporterer de to apporteringsemner, rækkefølgen er fri.

To dygtige dommere sikrer en fair bedømmelse af hundene.

Regler for deltagelse

Vi gør opmærksom på, at for at deltage i konkurrencen skal følgende være opfyldt:

  • For skader, forvoldt af hunde, har ejeren/føreren ansvar i henhold til den almindelige lovgivning. Hunde, der deltager i konkurrencen, skal derfor være behørigt ansvarsforsikrede

  • Hunden skal være vaccineret mod hundesyge og parvovirus. Vaccinationen skal være foretaget senest 14 dage før konkurrencen. For hunde op til 24 måneder gælder, at vaccinationen højst må være 1 år gammel. For øvrige gælder det, at vaccinationen højst må være 4 år gammel. Dokumentation for vaccinationen skal medbringes

Læs hele regelsættet her.

To konkurrencer – 20 deltagere

Konkurrencen i indoor apportering bliver afholdt både lørdag den 14. marts og søndag den 15. marts. Der er plads til ti hunde lørdag og ti hunde søndag, så kun tyve heldige hunde og hundeejere får mulighed for at deltage i dysten om førstepladsen.

Konkurrencen foregår mellem kl. 09.30 og kl. 11.00 begge dage, og umiddelbart efter konkurrencens afvikling overrækker jagthundekonsulent Ove Dam Hedegaard, Danmarks Jægerforbund, præmierne.

Information om tilmelding

Hvis du ønsker at tilmelde dig konkurrencen, skal du senest søndag den 1. marts 2020 sende en mail til jh@jaegerne.dk. I mailen skal du oplyse dit navn, telefonnummer og mailadresse, samt din hunds navn, race og alder.

Med kun 20 pladser er der formentlig ikke plads til alle tilmeldte. Derfor trækker vi lod blandt de tilmeldte deltagere tirsdag den 3. marts 2020. De udtrukne vil få direkte besked indenfor 2 hverdage.