OBS: Denne artikel er over ét år gammel, og derfor er indholdet måske ikke længere korrekt. Har du spørgsmål til indholdet, eller mener du, at vi med fordel kan skrive om emnet i en ny historie, så kontakt os på webmaster@jaegerne.dk.
Offentliggjort den: 10. juni 2020

Har du riffel, og huskede du at forny dit jagttegn?

Hvert år sker det, at nogle jægere får problemer med deres våbentilladelser, fordi de ikke har fornyet deres jagttegn. I næste uge går politiet i gang med at behandle sagerne.

Tekst og Foto: Jacob Munkholm Jensen

For langt de fleste er det aldrig et problem, men det hænder, at en jæger glemmer at udfylde sin vildtudbyttestatistik eller ikke får betalt for sit jagttegn. Så udbliver den lille kuvert fra Miljøstyrelsen med plastickortet, og har man samtidig en riffel stående i våbenskabet, bliver det hurtigt problematisk. For mangler jagttegnet, bortfalder også retten til våbentilladelsen.

Sidste år stod knapt 900 danske jægere i netop den situation, men i år er antallet ifølge politiets seneste tal steget til over 1200. I næste uge går politiet i gang med at behandle de cirka 1200 aktuelle sager, hvor jægere med våbentilladelser ikke har fornyet deres jagttegn.

- For os jægere er jagttegnet et krav for at kunne besidde skydevåben der kræver våbentilladelse, så det gælder om at få styr på jagttegnet inden næste uge, da det kan få kedelige juridiske konsekvenser, hvis ikke det hele er bragt i orden, lyder opfordringen fra Nicholai Vigger Knudsen, våbenkonsulent ved Danmarks Jægerforbund.

Får man ikke bragt sagerne i orden før politiet har behandlet ens sag, vil man ifølge Nicholai Vigger Knudsen typisk få besked om at afhænde sine våbentilladelseskrævende våben inden for en tidsfrist på nogle få uger.

Er du i tvivl om hvorfor du ikke har modtaget dit jagttegn, skal du rette henvendelse til Miljøstyrelsens jagttegnskontor. Læs mere om telefontider og kontaktionformation hos jagttegnskontoret her.