Offentliggjort den: 07. marts 2020

Coronavirus og kredsmøder

I Danmarks Jægerforbund følger vi udviklingen omkring COVID-19 (corona) tæt, og vi retter os efter myndighedernes råd og retningslinjer. t

Tekst: Joan Brønnum Kvist

På et pressemøde fredag formiddag præsenterede statsminister Mette Frederiksen myndighedernes anbefalinger til afholdelse af arrangementer i en tid med smittespredning af COVID-19 (corona).

Anbefalingerne lyder på, at arrangementer med over 1.000 deltagere enten bør aflyses eller udskydes, og de gælder foreløbig for marts måned.

- Siden pressemødet har vi i Danmarks Jægerforbund fået en del spørgsmål omkring de igangværende kredsmøder, fortæller Claus Lind Christensen, formand, og fortsætter:

- Vi følger udviklingen nøje og respekterer Sundhedsstyrelsen anbefalinger. På den korte bane betyder det, at vi gennemfører de planlagte kredsmøder. Sker der senere en ny udvikling i sagen, vil vi naturligvis forholde os til denne.

 

Sundhedsstyrelsen fem gode råd:

Vask hænder

- Hyppig og grundig håndvask.

- Brug håndsprit/vådservietter

Begræns fysisk kontakt

- Undgå håndtryk, kindkys og kram.

Udvis god hosteetikette

- Nys eller host ikke på andre. Brug engangslommetørklæde. Om nødvendigt ærmet ved albuebøjningen.

Bliv hjemme ved sygdom

- Personer, som har symptomer, bør kontakte deres læge telefonisk. Ældre, svækkede og personer med kronisk sygdom bør nøje overveje deres deltagelse i større arrangementer m.v.

Vær opmærksom

- Udvis hensigtsmæssig adfærd på steder, hvor der færdes mange mennesker, eksempelvis offentlige transportmidler og ved besøg hos ældre eller syge.

Kilde: Sundhedsstyrelsen

 

Få mere at vide om Coronavirus:

Coronasmitte.dk - Samlet side fra myndighederne med alt, hvad du skal vide om corona.