OBS: Denne artikel er over ét år gammel, og derfor er indholdet måske ikke længere korrekt. Har du spørgsmål til indholdet, eller mener du, at vi med fordel kan skrive om emnet i en ny historie, så kontakt os på webmaster@jaegerne.dk.
Offentliggjort den: 10. oktober 2019

Ryd paraden!

Et konsortium ved Køge fik en lys idé, som rydder paraden efter hver eneste jagt – uanset hvor mange fasaner, der er skudt. Hermed gives ideen videre.

Tekst og Foto: Johannes Bojesen

Henrik Gynther er med i et konsortium, hvor der skydes mange fasaner på jagterne. Som det er velkendt i forbindelse med andre jagter, var der også her tidligere problemer med at afsætte de skudte fugle, selvom de blev solgt til en meget begrænset sum …

Men så fik Henrik Gynther en god idé!

For at komme problemet til livs foreslog han sine jagtkammerater, at de skulle hæve jagtlejen med 1.000 kr. per medlem – imod at konsortiemedlemmerne til gengæld fik lov at tage fasanerne med hjem ”gratis”. Der skydes nemlig hvert år cirka 500 fasaner på jagterne, og med en stykpris på 20 kr. svarer det til 1.000 kr. per konsortiemedlem.

- Der var altid en masse ”æh… og øh”, når folk skulle til at betale, folk har ingen kontanter i dag, mv. Nu må deltagerne – både medlemmer og gæster – tage alle de fugle, de har lyst til, og siden vi indførte det, har vi ikke haft én eneste fugl til overs, fortæller Henrik Gynther.

Ideen er blevet givet videre til venner, der har et konsortium på Lolland, hvor der skydes flere fasaner, og her har man samme positive erfaringer med det enkle koncept.

Nu er den bredt endnu længere ud. God fornøjelse med at rydde paraden.