OBS: Denne artikel er over ét år gammel, og derfor er indholdet måske ikke længere korrekt. Har du spørgsmål til indholdet, eller mener du, at vi med fordel kan skrive om emnet i en ny historie, så kontakt os på webmaster@jaegerne.dk.
Offentliggjort den: 13. september 2019

Lad børnene gå på jagt i efterårsferien!

Er dit barn mellem 12 og 15 år, og kunne han/hun tænke sig at snuse til naturen på en lidt anderledes måde i sin efterårsferie? Så er én af Bliv NaturligVis’ tre efterårscamps rundt om i Danmark garanteret sagen. På campen bor deltagerne i naturen – og lever af den. Bliv NaturligVis er støttet af Nordea-Fonden.

Tekst: Jacob Munkholm Jensen

Det handler om friluftsliv, overnatning i det fri, mad på bål – og ikke mindst jagt, når projekt Bliv NaturligVis igen i år afholder efterårscamps – denne gang på Djursland, i Sønderjylland og på Midtsjælland. På campen, som strækker sig over tre dage, introduceres deltagerne til en række grundlæggende jagt- og fisketeknikker, både i teori og i praksis. Der bliver mulighed for fiskeri og jagt med både riffel og haglbøsse.

Og når vildtet er nedlagt, skal det ordnes og klargøres til måltidet.

Campen henvender sig til alle natur-, jagt- og fiskeriinteresserede i aldersgruppen, og der er ingen krav til forudgående kundskaber. Alt, hvad der kræves, er nysgerrighed og begejstring for naturen. Campen har plads til maksimalt 20 deltagere, og tilmeldingen er åben nu. Datoerne for de tre camps varierer en smule, men de ligger alle sammen i uge 42 og inkluderer to overnatninger.

Se de præcise datoer, tilmeld dig og læs mere om hvor de enkelte camps finder sted på Bliv NaturligVis’ hjemmeside.

En oplevelse for livet

- Det handler om at få en hel masse gode naturoplevelser sammen med andre jævnaldrende. Og så handler det ikke mindst om at opdage den ressource, naturen er, når man passer godt på den. Det, der kommer i gryden over bålet, er det, man nedlægger på jagten. Der er med andre ord tale om en totaloplevelse i pagt med naturen – tilsat en god portion spændende vildtbiologi, fortæller naturformidler Thomas Marcussen, som skal stå for campen i Sønderjylland.

Thomas er 26 år og er til dagligt ansat i projekt Bliv NaturligVis, og har – ligesom de øvrige lejrledere – flere års erfaring med naturformidling til børn og unge. Han er vokset op med jagt og har selv været aktiv jæger i 10 år. Derfor kender han til de mange facetter i og omkring jagten og kan garantere en oplevelse for livet.

Kærlighed til naturen er i centrum

Projekt Bliv NaturligVis er et samarbejde mellem Danmarks Sportsfiskerforbund og Danmarks Jægerforbund, støttet af Nordea-Fonden. Konceptet er unikt på den måde, at projektets kerne hviler på frivillige jægere og lystfiskeres engagement og formidling af naturoplevelser til børn i alle aldre.

I øjeblikket råder projektet over 150 frivillige over hele landet, som kan bestilles gratis af f.eks. skoler, børnehaver, spejdertrupper mv. For skal danske børn have lyst til at passe på naturen, skal de nemlig ud og have fat i den med begge hænder.

Det er grundtanken bag Bliv NaturligVis.