OBS: Denne artikel er over ét år gammel, og derfor er indholdet måske ikke længere korrekt. Har du spørgsmål til indholdet, eller mener du, at vi med fordel kan skrive om emnet i en ny historie, så kontakt os på webmaster@jaegerne.dk.
Offentliggjort den: 07. oktober 2019

Fem GPS-mårhunde
sat i arbejde

Fire mårhunde med GPS-halsbånd er sat ud på Fyn og en enkelt på Samsø. Det melder Miljø- og Fødevareministeriet.

Tekst og Foto: Miljø- og Fødevareministeriet

Fem mårhunde har fået et GPS-halsbånd på og blev i sidste uge sat ud for at finde en mage. Mårhundene er sat ud på Fyn, da der har været indberetning fra borgere om observationer af en mårhund. Da der samtidig er fundet en død mårhund ved Nordby på Samsø, er der også sat en GPS-mårhund ud her, selvom den døde mårhund forventes at være skyllet i land på øen.

Mårhunden er udbredt i Jylland, og GPS-mårhundene er et vigtigt redskab og bruges til at afsøge nye områder, hvor der er mistanke om, at mårhundene er ved at etablere sig. Dermed kan man indfange enlige mårhunde, inden de etablerer en egentlig bestand på Fyn og de omkringliggende øer.

Mårhunden er en invasiv art, der har en negativ effekt på biodiversiteten i de områder, hvor den forekommer. Da mårhunden får mange hvalpe, vil de hurtigt kunne sprede sig til nye områder. GPS-mårhundene er alle steriliserede – dvs. at de ikke kan formere sig. Alligevel vil de opsøge en mage, da dyret er meget socialt.


Kilde: Miljø- og Fødevareministeriet.