OBS: Denne artikel er over ét år gammel, og derfor er indholdet måske ikke længere korrekt. Har du spørgsmål til indholdet, eller mener du, at vi med fordel kan skrive om emnet i en ny historie, så kontakt os på webmaster@jaegerne.dk.
Offentliggjort den: 07. juli 2019

DJ på landsskue i Herning: Børn og unge skal vækkes

Jagten og jægerne skal opleves med alle sanser af de besøgende gæster. Det formåede over 100 frivillige fra kreds 2 at levere forudsætningerne for ved Landsskuet 2019 i Herning.

Tekst og Foto: Troels Romby Larsen

Når familien Danmark tager på oplevelsestur sammen, skal der meget til for at fange deres opmærksomhed. Udbuddet af sansestimulerende aktiviteter er derfor altid stort i DJ´s stand, som også i år bød på blandt andet laserskydning i jagtbiograf, jagtsti for børn og voksne, følekasser, info om gravjagt, bueskydning, hundeudstilling, udendørs ”lerdueskydning” med ufarlige lasergeværer og meget andet.

Både inde i det store telt og udenfor var der via plancheudstillinger og ved personlig bemanding mulighed for at blive klogere på ræv, mårhund, vaskebjørn med dertilhørende fælder men også få ny viden om, hvordan man optimerer småvildtets biotoper. Blev man sulten, kunne man i stedet for det allestedsværende udbud af burgere og hotdogs inde i teltet, mæske sig i veltillavede lækkerier, hvor vildt var hovedingrediensen.

Over 100 frivillige fra kreds 2

DJ har medvirket siden 1999, og konceptet er siden blevet fintunet. Det store praktiske arbejde står mere end 100 frivillige fra kreds 2 for. Det er ganske enkelt imponerende, hvad de igen og igen formår at stable på benene.

Igennem årene har der, i følge kredsformand Norbert Ravnsbæk, været sat skiftende fokus på alt fra blandt andet agerhøns, det åbne land som biotop, råvildt, prædatorer m.m. Et hjørne i teltet, hvor en lille særudstilling var opstillet om især mårhund og vaskebjørn, og hvordan de bekæmpes som invasive arter, var i år et særdeles velbesøgt. Jægerne har forstået alvoren – nu skal der handles!

Børn og unge i fokus

Måske intensiveret igennem de sidste ti år har man vægtet formidlingen til børn og unge. Landsskuet, som startede torsdag den 4. juli og sluttede lørdag den 6. juli, havde da også på åbningsdagen traditionen tro besøg af en masse børnehaver og skoleklasser.

Om lørdagen, hvor vejret artede sig allerbedst, var der tydeligvis masser af bedsteforældre med deres børnebørn.

Ingen tvivl om at jægernes tilstedeværelse på Landsskuet bidrager til en betydelig og vigtig information til den brede befolkning om, hvad jagt og jægere er. Af samme grund forventes det, at traditionen holdes i live, og jægerne også i 2020 vil være repræsenteret på Landsskuet.

Tekst og Foto: Mathias