OBS: Denne artikel er over ét år gammel, og derfor er indholdet måske ikke længere korrekt. Har du spørgsmål til indholdet, eller mener du, at vi med fordel kan skrive om emnet i en ny historie, så kontakt os på webmaster@jaegerne.dk.
Offentliggjort den: 27. august 2019

De Unge Naturformidlere var med til at åbne Ungdomsøen

Efter fire års arbejde med at restaurere Middelgrundsfortet, blev det gamle søfort i Øresund atter fyldt med liv og aktiviteter, da Ungdomsøen i weekenden kunne holde åbningsfest for 1000 gæster fra ind- og udland.

Tekst og Foto: Andreas Thørring Bastrup

I lørdags kulminerede fire års arbejde med at forvandle det gamle Middelgrundsfort til en ø for Danmarks unge, da Ungdomsøen slog portene op og bød velkommen med et brag af en fest. Mere end 20 ungdomsorganisationer havde budt ind, så de besøgende kunne prøve kræfter med alt fra rapelling og adventurespejd til brætspil og debatter.

Danmarks Jægerforbund deltog med projektet De Unge Naturformidlere, som bød indenfor til en workshop, hvor deltagerne kunne prøve at flå et stykke fuglevildt og omdanne kødet til velsmagende burgere og wraps. Under aktiviteten fik De Unge Naturformidlere muligheden for at komme i snak med medlemmer fra de andre ungdomsorganisationer, og der blev udvekslet tanker og idéer om fremtidige samarbejder. Se billeder fra dagen herunder.

De Unge Naturformidlere

De Unge Naturformidlere er et spirende fællesskab af naturinteresserede og ligesindede unge, der brænder for at inspirer og dele deres interesse for natur - fra ung til ung, i øjenhøjde og fra samme sted i livet. Projektet sigter efter at samle unge med interesse for jagt, fiskeri, friluftsliv og andet natur i et landsdækkende netværk, som skal formidle deres interesse og passion for naturen til andre unge.

Bliv ung naturformidler

Er du ung, entusiastisk og vild med natur? Har du lyst til at dele din interesse for enten jagt, lystfiskeri eller friluftsliv med andre unge? Så er det netop dig vi søger!

Hvis du er mellem 16 og 23 år, kan du blive en del af De Unge Naturformidlere og nyde godt af fællesskabet med andre, ligesindede unge. Som ung naturformidler får du:

  • Mulighed for at deltage på workshops og kurser, hvor du selv er med til at bestemme indholdet.
  • Praktisk beklædning, som du kan bruge i forbindelse med formidlingsopgaver.
  • Adgang til et bredt udvalg af formidlingsgrej.

Som ung naturformidler kommer du til at løse maks. 5 formidlingsopgaver om året i større eller mindre grupper. Formidlingsopgaverne er primært rettet mod andre unge.

Har du lyst til at høre mere om projektet, kan du kontakte projektleder Rikke Lausten på ril@jaegerne.dk eller tlf. 26 77 71 44.