OBS: Denne artikel er over ét år gammel, og derfor er indholdet måske ikke længere korrekt. Har du spørgsmål til indholdet, eller mener du, at vi med fordel kan skrive om emnet i en ny historie, så kontakt os på webmaster@jaegerne.dk.
Offentliggjort den: 05. marts 2019

De nye vildtforvaltere er startet!

I februar startede 16 nye elever på Vildtforvalteruddannelsen, hvor de skal gå de næste 9½ måneder.

Tekst: Peter Smærup
Foto: Peter Smærup m.fl.

Uddannelsen startede med den traditionelle introtur, hvor eleverne stifter bekendtskab med naturen på Djursland, samtidig med de får nogle kilometer i benene på en fire dages tur. Udover muligheden for sightseeing i lokalområdet, har introturen også til formål at introducere elever og undervisere for hinanden i en anden ramme end undervisningslokalet.

Holdets 16 elever fordeler sig med 9 elever fra Herregårdsjægeruddannelsen, 4 elever med baggrund som skov- og landskabsingeniør og 3 skov- og naturteknikere. Vildtforvalteruddannelsen fungerer som afslutning til Herregårdsjægeruddannelsen og overbygning til de andre uddannelser.

Herregårdsjæger- og Vildtforvalteruddannelsen flytter

På Herregaardsjægernes generalforsamling i 2017 blev det besluttet, at uddannelsen skulle flyttes fra Københavns Universitet og Skovskolen til Danmarks Jægerforbund og Jagtens Hus. Uddannelsen afvikles som tidligere i samarbejde med Skovskolen og andre uddannelsesinstitutioner, men den administreres af Vildtforvaltningsskolen, Danmarks Jægerforbund. Læs mere om den nye struktur i majudgaven af Jæger.

Se mere her: Herregårdsjæger- og Vildtforvalteruddannelsen