OBS: Denne artikel er over ét år gammel, og derfor er indholdet måske ikke længere korrekt. Har du spørgsmål til indholdet, eller mener du, at vi med fordel kan skrive om emnet i en ny historie, så kontakt os på webmaster@jaegerne.dk.
Offentliggjort den: 11. november 2019

Danske jægere indblandet i polsk jagtulykke

En person er dræbt i forbindelse med en jagt i Polen. 16 danske jægere er blevet bedt om af aflevere deres våben i forbindelse med ulykken.

Tekst: Jacob Munkholm Jensen

Ifølge den polske radiostation RMF24 er en 47-årig polak blevet dræbt af et skud i brystet, afgivet under en jagt i Włościborz i Vestpommern. I forbindelse med efterforskningen af ulykken er et dansk jagtselskab på i alt 16 personer blevet bedt om at aflevere deres våben til de polske myndigheder.

Konfiskeringen af våbnene skyldes, at det ikke står klart, hvem af de 16 personer, som skal have affyret det dræbende skud - om nogen. Det skriver BT. Ifølge den polske radiostation har der ikke været alkohol indblandet, og det vides ikke præcis, hvorfor de danske jægere mistænkes, eller om den dræbte var en del af jagtselskabet.

Udenrigsministeriets Borgerservice oplyser ifølge Ritzau søndag aften, at man er bekendt med sagen og yder konsulær bistand gennem den danske ambassade i Polen.

Riffeljagten stiller altid store sikkerhedsmæssige krav til jægeren, og derfor kan reglerne for sikker håndtering af våben, et godt kuglefang og jagtetik aldrig repeteres ofte nok. Herunder kan du se eller gense filmen "Sikker riffeljagt - godt og dårligt kuglefang" (10.06 min.), som gennemgår, hvad du skal være OBS på for ikke at komme ud i farlige situationer under riffeljagten.