OBS: Denne artikel er over ét år gammel, og derfor er indholdet måske ikke længere korrekt. Har du spørgsmål til indholdet, eller mener du, at vi med fordel kan skrive om emnet i en ny historie, så kontakt os på webmaster@jaegerne.dk.

Undgå problemer - få styr på riffeljagttilladelsen på jagttegnet

Hvad står der på dit jagttegn? I år er de tyske myndigheder ekstra opmærksomme på at kontrollere jægernes tilladelser, når de søger om tysk jagttegn. Derfor får vi en del spørgsmål om tilladelsen til at drive riffeljagt i Danmark. Læs her hvordan du undgår problemer.

Tekst: Kenneth Sletten Christensen, Danmarks Jægerforbund

For at få et tysk jagttegn med tilladelse til riffeljagt, skal du kunne fremvise en dansk tilladelse til det samme. Men da den obligatoriske riffelprøve blev indført i 1990'erne, har vi i DJ fået nogle spørgsmål fra jægere, der har haft jagttegn fra før dengang.

Vil du bare have løsningen til at undgå alle misforståelse om tilladelse til riffeljagt, er den her: Log ind på mitjagttegn.dk, hvor du under "selvbetjening" og "På jagt i udlandet" finder en bekræftelse på, at du må gå på riffeljagt. Bekræftelsen kan gemmes på en masse forskellige sprog. Vælg den tyske version, og vedhæfte den ansøgningen, når du søger om tysk jagttegn. Så er der ingen risiko for misforståelser.

Den lange forklaring

Vil du have den lidt længere forklaring, kan du læse med her:

På dit jagttegn kan der reelt stå to ting, der har med din tilladelse til riffeljagt at gøre: Riffelprøve bestået eller Riffeljagt tilladt. Og så kan der selvfølgeligt også stå ingenting.

Står der Riffelprøve bestået, som på billedet herover, har du bestået den obligatoriske riffelprøve, som blev indført i 1994. Og du må selvfølgelig gå på riffeljagt.

Står der Riffeljagt tilladt, har du haft jagttegn siden før 1994 - og du har haft en gyldig våbentilladelse i overgangsperioden mellem 1. april 1993 og 1. april 1994. Derfor må du også gerne drive riffeljagt i Danmark. 

Har du haft jagttegn fra før 1994, men står der intet på dit jagttegn om riffeljagt, skyldes det at du i overgangsperioden IKKE havde en gyldig våbentilladelse til en riffel. Og så må du altså ikke gå på riffeljagt, før du har bestået riffelprøven. Det er denne sidste del, der åbenbart er kommet bag på nogle jægere.

Hvis du mener, at det er en fejl, at der ikke står ’riffeljagt tilladt’ på dit jagttegn, skal du overfor Miljøstyrelsen kunne dokumentere, at du måtte gå på riffeljagt i den ovennævnte overgangsperiode.

Men altså; vil du undgå enhver form for misforståelse, så slå et smut forbi mitjagttegn.dk og få overblikket over dine tilladelser.

Alene i Flensborg søges der årligt om ca. 18.000 tyske jagttegn af danske jægere. Dertil skal man lægge de jægere, der søger om jagttegnet på andre tyske rådhuse.