OBS: Denne artikel er over ét år gammel, og derfor er indholdet måske ikke længere korrekt. Har du spørgsmål til indholdet, eller mener du, at vi med fordel kan skrive om emnet i en ny historie, så kontakt os på webmaster@jaegerne.dk.

Ulven kommer… på Det Grønne Museum

Debatten om ulve raser. Nogle vil skyde den, mens andre vil beskytte den. Onsdag den 11. april tager Det Grønne Museum temperaturen på debatten, når der er ulveforedrag med en række eksperter.

Tekst: Pressemeddelelse, Det Grønne Museum

Ulven ikke bare kommer – den er her. Og det har fået debatten om ulve i Danmark til at koge og til tider koge over. Derfor inviterer Det Grønne Museum onsdag den 11. april kl. 18:30 til en aften i ulvens tegn, sammen med nogle af de eksperter, der ved mest om ulve.

Blandt oplægsholderne er Niels Hein. Han har studeret ulven i historien, kulturen og ikke mindst i den aktuelle debat. Ifølge ham har mennesket og ulven en lang og meget kompleks historie sammen, og der er gennem tiderne fortalt mange myter og beretninger om ulven:

- Vi finder rovdyret som en urkraft i den nordiske mytologi, som en skurk i folkeeventyrerne og endda som et sexsymbol i populærkulturen. Nu er ulven efter mere end 200 års fravær vendt tilbage til den danske natur, men også fortidens myter, overleveringer og misforståelser er fulgt med ulven til Danmark.

Ulv til udstilling og tapas på menuen

Ud over Niels Hein vil Mads Flinterup, der sidder i Vildtforvaltningsrådets ulvegruppe, fortælle om de nye danske ulve set fra en jægers perspektiv, og Caroline Mikkelsen fra Aarhus Universitet vil fortælle om inddragelse af borgerne i håndtering af ulvens tilstedeværelse ved Stråsø plantage, hvor det første ulvekobbel holder til.

Som noget ekstra denne aften vil gæster – ud over foredragene – kunne opleve en række af Det Grønne Museum mest spændende og flotte ulvegenstande, som ikke til dagligt er udstillet på museet.

Aftenen byder ikke blot på næring til hjernen. Før foredraget vil der være mulighed for at spise på restaurant Den Gamle Stald på museet, som serverer tapas. Dette skal bestilles i forvejen. Foredraget starter kl. 18:30 og køb af billetter og bestilling af mad foregår på www.detgroennemuseum.dk/detsker.

Billetter koster 90 kr.


Det Grønne Museum

Randersvej 4, 8963 Auning
www.detgrønnemuseum.dk