OBS: Denne artikel er over ét år gammel, og derfor er indholdet måske ikke længere korrekt. Har du spørgsmål til indholdet, eller mener du, at vi med fordel kan skrive om emnet i en ny historie, så kontakt os på webmaster@jaegerne.dk.

SUCCES: 13.400 børn har lært om naturen gennem jagt og lystfiskeri i skoletiden

PRESSEMEDDELELSE: Danmarks Jægerforbunds og Danmarks Sportsfiskerforbunds naturformidlingsprojekt Bliv NaturligVis har nu gennemført de første to faser med stor succes. Læs pressemeddelelsen her.

Tekst: PRESSEMEDDELELSE

Kendskab til naturen bør være en del af alle børns dannelse. Derfor har Danmarks Sportsfiskerforbund og Danmarks Jægerforbund skabt naturformidlingsprojektet ’Bliv NaturligVis’, der sætter jagt og lystfiskeri på skoleskemaet ved at tilbyde gratis formidlingstilbud til skoler over hele landet. Målet er at udvikle børns naturidentitet og naturforståelse. Projektet er støttet af Nordea-fonden.

13.400 børn fra 0. klasse til 10. klasse har fået en naturoplevelse sammen med en af de 150 frivillige jægere og lystfiskere fra hele landet i dette Nordea-fonden støttede projekt ’Bliv NaturligVis’. ’Bliv NaturligVis’ drives i et samarbejde med de to grønne NGO’er Danmarks Sportsfiskerforbund og Danmarks Jægerforbund.

De første to faser af projektet Bliv NaturligVis er nu gennemført. Med over 600 gennemførte arrangementer landet over har de 150 frivillige jægere og lystfiskere ydet en kæmpe indsats for at få landets skolebørn op af stolene og ud i naturen. Evalueringen af projektets to første faser er netop udgivet. Læs den her: https://udgivelser.jaegerforbundet.dk/2018/foldere-og-tryksager/bliv-naturligvis-evaluering/

Det glæder Nordea-fonden, at skolerne har taget så godt imod projektet:

- Børn med fingrene godt og grundigt nede i naturen er gladere og mere nysgerrige børn – også på andre områder. Projektet er et godt redskab i skolernes arbejde med at sætte mere natur på skoleskemaet gennem et nært samarbejde med nogle af naturens ildsjæle – jægere og sportsfiskere, siger Henrik Lehmann Andersen, direktør i Nordea-fonden, der støtter det gode liv.

Med 150 frivillige formidlere er Bliv NaturligVis spredt ud over hele landet. Fælles for de frivillige formidlere er, at de er engagerede og brænder for at komme ud på skoler og formidle deres passion. Nogle har gjort det før, andre er nybegyndere. De hjælper hinanden og løfter i flok.

Formidlerne får flotte ord med på vejen, og tilfredsheden hos lærerne er så stor, at 97% af de adspurgte lærere vil benytte tilbuddet igen:

- Vi havde et forrygende samarbejde med god kontakt. Det var nemt at komme i kontakt med formidleren, og der var hurtig tilbagevenden på henvendelser. Stort engagement og indlevelse fra formidlerens side. Det var en fantastisk fortæller med en super livsoplevelse. Vi snakker ofte om hans besøg, fortæller en af de lærere, der har benyttet tilbuddet.

Naturvejleder og projektleder Franz Holmberg siger om de frivillige:

- Det er et fantastisk engagement vi oplever hos de frivillige. Det har overrasket os, hvor villige de er til at lave arrangementer i dagtimerne. Nogle er pensionister, andre er studerende, og så er der dem, der hellere end gerne vil bruge afspadsering på at formidle deres passion for naturen for skolebørn. Det er helt sikkert en styrke i projektet, at formidlerne selv planlægger deres tid sammen med skolerne.

For Bliv NaturligVis er skolerne omdrejningspunktet. Det har taget tid at få skolerne gjort opmærksomme på Bliv NaturligVis. Det, der for alvor satte skub i hjulene, var at promovere Bliv NaturligVis på de mange Facebook-lærergrupper i starten af skoleåret 2018/19. Rygtet om Bliv NaturligVis spredte sig her som en løbeild, og der kom for alvor gang i bookinger af arrangementer.

Både Danmarks Jægerforbund og Danmarks Sportsfiskerforbund ser frem til det fortsatte arbejde:

- Vi vil gerne takke Nordea-fonden for at tro på Bliv NaturligVis. Vi ser frem til at fortsætte det vigtige arbejde med at få endnu flere børn ud i naturen, når det forhåbentlig lykkedes at skaffe finansiering til de sidste tre år af den 5,5-årige projektperiode, udtaler Niels Søndergaard, chef for rådgivning og uddannelse i Danmarks Jægerforbund.

Lars Rasmussen, direktør I Danmarks Sportsfiskerforbund, glæder sig også over projektets succes og ser frem til at forsætte arbejdet:

– Bliv NaturligVis har nu været med til at få over 13.000 børn ud i naturen og give dem nogle oplevelser, som man ellers ikke får derhjemme eller på skolebænken. I Danmarks Sportsfiskerforbund glæder vi os over, at projektet er nået så langt ud – og det er jo særligt takket være den store indsats fra de mange frivillige jægere og lystfiskere. Vi ser frem til forhåbentlig tre år mere med jagt og lystfiskeri på skoleskemaet, siger Lars Rasmussen.

Vil du vide mere om projektet og evalueringen så kontakt projektleder Franz Holmberg, E-mail: fho@jaegerne.dk eller på tlf.: 6118 8393.

Læs mere om projektet på www.blivnaturligvis.dk

 

Billedtekster, som må bruges i forbindelse med omtale af Bliv NaturligVis og pressemeddelelsen:

Presse 1: Stolte drenge, der har fanget aftensmaden på en Bliv NaturligVis sommer camp.

Presse 2: Læring gennem undersøgelse og ”hands on” er gennemgående på et Bliv NaturligVis forløb.

Presse 3: Glade elever fra Horne Efterskole fra lanceringen af Bliv NaturligVis på Naturmødet i 2017.

Presse 4: Læring om fugles anatomi og smagsprøver fra de lækre rågeunger til et Bliv NaturligVis arrangement, hvor vi møder eleverne ude i naturen.