OBS: Denne artikel er over ét år gammel, og derfor er indholdet måske ikke længere korrekt. Har du spørgsmål til indholdet, eller mener du, at vi med fordel kan skrive om emnet i en ny historie, så kontakt os på webmaster@jaegerne.dk.
Offentliggjort den: 08. februar 2018

Ny uddannelse til den sande outdoor-nørd

Højskolen på Kalø har lavet et kursus til dem, der er lidt vildere med outdoor-livet end gennemsnittet. De kalder det outdoor-ranger, og der er naturligvis en hel kasse med jagt og naturen som spisekammer i samarbejde med Danmarks Jægerforbund.

Tekst: Kenneth Sletten Christensen, Danmarks Jægerforbund
Foto: Jonas Nørregaard

Der er alt, hvad hjertet kan begære af natur og vildmarksliv på programmet, når Højskolen på Kalø til august åbner dørene for de første elever på deres Outdoor-ranger hold.

'Jagt og naturen som spisekammer', 'vildmarksliv og overlevelse' og 'maritim og fiskeri' er de tre overskrifter på kurset, der strækker sig fra august til december, og som foregår på højskolen midt i Nationalpark Mols bjerge. Underoverskriften er benyt og beskyt, og bæredygtighedspricipperne vil også være kursisternes tro følgesvend.

De andre følgesvende vil bl.a. være undervisere fra Danmarks Jægerforbund, så er det selvfølgelig sidste års vinder af tv-programmet Alene i vildmarken, Jon Jensen, der står for at klæde eleverne på til overlevelse i naturen.

Med de undervisere er der lagt op til måneder med jagt, sankning, mad over bål, byggeri af shelters, mountainbike, klatring, kano og kajak, undervandsjagt og meget andet, der i sidste ende vil gøre eleven til Outdoor-ranger.

Du kan læse mere om opholdet og tilmelde dig her

Se Jon Jensen fortælle om Outdoor-ranger