OBS: Denne artikel er over ét år gammel, og derfor er indholdet måske ikke længere korrekt. Har du spørgsmål til indholdet, eller mener du, at vi med fordel kan skrive om emnet i en ny historie, så kontakt os på webmaster@jaegerne.dk.

Ny organisation for de stående jagthunde på plads

FJD, DKK og DJ har fastlagt vedtægterne til en ny organisation for de stående jagthunde. Organisationen erstatter fra 1. januar 2019 DJU.

Tekst: PRESSEMEDDELELSE, Jens Glavind, Direktør, Dansk Kennel Klub

Forhandlingsudvalget vil holde et afsluttende møde inden udgangen af juni, hvorefter depechen gives videre til bestyrelsen for den nye organisation, som består af 2 repræsentanter fra henholdsvis DKK, DJ og specialklubberne.

Organisationen skal have et nyt navn – derfor nedenstående konkurrence:

Hvad skal ”barnet” hedde?

Vi skal have navngivet et nyt barn. Fra nytår får vi en helt ny organisation, som vil sætte den stående hønsehund og medlemmerne i fokus. En organisation som vil fremme interessen for jagten med den stående hønsehund samt fastslå hundenes jagtlige egenskaber gennem organisationens prøver til vejledning for avlsarbejdet. Hvad skal den organisation hedde?

Det vil vi gerne spørge ejerne af de stående hund om, så derfor udskriver vi en konkurrence. Hvem finder på det bedste navn?

Navnet på den nye organisation skal signalere, at målgruppen er arbejdet med de stående jagthunde. Ordet ”Stående” skal indgå i det nye navn.

Så har du et godt forslag, så send det til jagthunden@fjd.dk inden d. 1. august 2018.

Et bedømmelsesudvalg vil se på de indkomne forslag og nominere 3, hvorefter man vil vælge det af de 3 forslag, som man synes bedst om.

1.præmien er en hønse- eller sneppejagtdag med egen hund

2. og 3. præmien er et eksemplar af bogen Den glade fuglehund.