OBS: Denne artikel er over ét år gammel, og derfor er indholdet måske ikke længere korrekt. Har du spørgsmål til indholdet, eller mener du, at vi med fordel kan skrive om emnet i en ny historie, så kontakt os på webmaster@jaegerne.dk.

Kend reglerne for skydetårne

Nu får mange jægere feber, når efterårets jagtsæson starter. Derfor er det godt at kende til reglerne for skydetårne og skydestiger.

Tekst: PRESSEMEDDELELSE, Naturstyrelsen

Hvor højt må du bygge dit skydetårn? Må du sætte tag på? Må du placere en skydestige i skellet til naboen?

Miljøstyrelsen og Naturstyrelsen satte gang i en informationskampagne til jægerne om reglerne for skydetårne og skydestiger i efteråret 2017 og foråret 2018. Den fortsætter nu, hvor efterårsjagterne sætter ind.

Kampagnen består af en hjemmeside, hvor reglerne for jagt fra tårne og stiger er illustreret, og af opslag om skydetårne og skydestiger på sociale medier.

Se Naturstyrelsens hjemmeside om skydetårne her

Samtidig vil Naturstyrelsens vildtkonsulenter i den kommende tid have fokus på, om skydetårne og skydestiger i mark og skov overholder reglerne.

Er du i tvivl om reglerne for skydetårne og skydestiger, er du altid velkommen til at kontakte din lokale vildtkonsulent. Det kan også være, at din lokale vildtkonsulent kontakter dig, hvis du har et skydetårn, der ser ud til ikke at overholde reglerne.

Find din lokale vildkonsulent her

Danmarks Jægerforbund har spurgt til antallet af sager, der er opstået i kølvandet på første del af kampagnen. Miljøstyrelsen har oplyst, at de først samler op på forløbet, når kampagnen er helt afsluttet i løbet af efteråret. Jæger følger op på historien, når tallene foreligger.

Se Jægerforbundets film om skydetårne